FRISS: Öt évet kellene leülnie, ehelyett elnöki kegyelmet kaphatott Ádertől a korrupt expolgármester

Ilyen is csak nálunk történhet.

Köztársasági elnöki kegyelmet kaphatott Balmazújváros 2018-ban letöltendőre ítélt korábbi polgármestere, ez lehet a magyarázata annak, hogy azóta sem vonult börtönbe — írta meg a 24.hu csütörtökön.

Veres Margitot, Balmazújváros korábbi polgármesterét 2018-ban öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték vesztegetés elfogadása miatt.

Egy vállalkozó a vád szerint 400 forinttal és egy autóval kente meg az akkori polgármestert, hogy szerezzen támogatást az illető rendezvénycsarnokának felépüléséhez.

A 24.hu most arról ír, hogy Veres

köztársasági elnöki kegyelemben részesülhetett.

Erre több dolog utal azon kívül, hogy az elítélt azóta sem vonult be a börtönbe.

Áder János államfő hivatali idejének utolsó hónapjaiban 173 kegyelmi kérvényt kapott, amelyek közül hatot pozitívan bírált el, a többit elutasította.

Veres Margit kérvényét pedig biztosan elbírálták, mivel Novák Katalin hivatala azt közölte, hogy a köztársasági elnök előtt nincs olyan kegyelmi ügy,a mely a hivatalba lépése előtt érkezett volna.

Veres ügyvédje, Rácsai Lajos azt mondta a lapnak, nincs felhatalmazva arra, hogy közölje a részleteket. Azt azonban elismerte, hogy a volt polgármester szabadlábon van, és

nem cáfolta, hogy kegyelmet kapott.

Ráadásul Veres korábban perújítási kérelmet nyújtott be a bíróságra, ennek alapján pedig idén januártól büntetőeljárás volt folyamatban a Debreceni Ítélőtáblán.

A perújítási kérelmet azonban június 2-án visszavonták. Ez nem lenne logikus lépés Veres részéről, ha tényleg börtönbe kellene mennie öt évre.

 

Valódi Hírek