Itt az új történelmi mélypont: Még lejjebb zuhant a forint, még sohasem volt ennyire gyenge

Minden napra jut egy ilyen hír.

Hajszálnyira megközelítette a 426-os szintet az euróárfolyam szerdán, egészen pontosan

425,854 forintot

is elkértek egy euróért nem sokkal egy óra előtt. Ez újabb történelmi mélypont a hétfői óriási zakó után (425,815). Az árfolyam azóta két forintot javult.

A dollárral és a svájci frankkal szemben is zuhant egy nagyot a magyar fizetőeszköz szerdán, előbbi esetében kicsivel a 430-as árfolyam alatt, utóbbi esetében a 436-os árfolyam felett állt meg az esés kora délután egy óra körül. A napnak azonban még nincs vége, elemzők további romlásra számítanak.

A forint már reggel gyengélkedett, egy óra alatt egy százalékot esett az euróval szemben kora délelőtt. A gyengélkedés két legfőbb oka a drága energiaimport és annak költségvetési hiányra kifejtett hatása.

Ezen az sem sokat segített, hogy az MVM alkut kötött a Gazprommal a gázszámla egy részének halasztott fizetéséréről, amit kamatostul kell majd törleszteni. A másik fontos tényező, a visszatartott uniós támogatások kérdése, de a befektetők attól sem voltak elragadtatva, amikor a múlt héten a jegybank bejelentette, hogy nem tervez további kamatemeléseket.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek