„Gyújtogatásra, vérengzésre számítok” — Önmagát is felülmúlva, rekordmennyiségű marhaságot hordott össze Schobert Norbi

Reméljük, ez komoly, mert viccnek kicsit durva lenne.

„Nem a kormány szövegét nyomom, engem egyetlen politikus sem hív fel, hogy lediktálja, mit mondjak” — mondta Schobert Norbert a Mandinernek adott interjújában, ami szerdán jelent meg.

Schobert valamivel több mint két hete vezetés közben jelentkezett be az Instagramon, és azt mondta a brutális rezsiárakkal kapcsolatban:

“Ki tehet erről?

Nem a kormány, higgyétek el!

Az unió tehet erről, Brüsszelben vannak a felelősök. És ezt a videót önszántamból mondom, és nem megbízásból.”

A Mandinernek adott interjúban most azt mondta: azért fogalmazott így, mert ez a valóság.

„Egyre szörnyűbb a háború, ráadásul Kína rommá keresi magát rajta – például tízszeres áron eladja a napelemeket az EU-nak. Az Egyesült Államok is jól jár, hiszen hitelből fegyverzi fel Ukrajnát, eközben az Európai Unió szépen visszasüllyed a kőkorszakba. Be kellene végre látni, hogy

Vlagyimir Putyin nem fog belerokkanni az európai szankciókba”

— fogalmazott.

„Az egyetlen meg­oldás a béke, ezért maximálisan egyetértek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Viktor kormányfő nyilatkozataival”

— tette hozzá. Közölte azt is, hogy ő nem ért egyet a fegyveres konfliktussal, aztán egy komoly hajtűkanyarral ott kötött ki, hogy:

„(…) amikor elfogadták az ukrán nyelvtörvényt, akkor mivel büntette Brüsszel Ukrajnát? A magyar nyelvet lényegében betiltották, évek óta vegzálják a magyarokat, de annak érdekes módon semmilyen következménye nincs”.

A nemzeti konzultációt fontos lépésnek tartja Schobert, és elmondása szerint részt is vesz benne.

„Ha pozitívan zárul, akkor a miniszterelnök Brüsszelben fel tudja mutatni, hogy a magyar nép is a szankciók eltörlése mellett foglal állást”

— mondta erről.

Hozzátette, hogy szankciós ügyben annak lesz érdemi hatása, ha az uniós állampolgárok fellázadnak.

„Gyújtogatásra, fosztogatásra, vérengzésre, jelentősen romló közbiztonságra számítok”

— mondta, hozzátéve, hogy az emberek éhezni és fázni fognak. Aztán megadta a kegyelemdöfést:

„Év végével olyan csődhullám jön, amely megroppantja az uniós és a magyar gazdaságot is. Idáig munkaerőhiány volt, de hónapokon belül egymillió munkanélkülire számítok.

Az uniós döntéshozóknak mindezért felelniük kell

– büntető­jogilag, anyagilag egyaránt”.

Elmondta továbbá, hogy a válság miatt neki is be kellett zárnia néhány boltját, most pedig veszteséges, mert két éve a saját pénzét tolja a vállalkozásba. Az is kilátásba helyezte, hogy esetleg csődbe mehet.

Elmondta azt is:

„Orbán Áron azért lett a bizottság tagja, mert Horvátországban üzemeltet egy Update üzletet, és mivel a korábbi tag távozott tőlünk, felkértem, hogy vállalja el a feladatot.

Jó barátság van köztünk, mindketten sportlövők vagyunk, innen az ismeretség. Ettől még nem kapok pénzt vagy bármilyen támogatást a Fidesztől”.

Itt megerősítette, hogy egyetlen fideszes politikussal sincs kapcsolata, de azt azért elmondta, hogy

a „gyermekvédelminek” nevezett törvénnyel egyetért.

 

Valódi Hírek