Hecckampány indult Gyurcsány ellen, pedig politikailag és morálisan törpézte le Orbánt, nem fizikailag

A Telex kapott az alkalmon egy jó gyurcsányozáshoz.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a DK elnöke kedden reggel egy hosszabb posztban elemezte ki Orbán Viktor viselkedését, mozgását a nemzetközi politikában.

Gyurcsány Ferenc az írásában „történelmi törpének” nevezi a miniszterelnököt, aki „pár forintért eladná a magyar nemzet lelkét”, és aki pipiskedik, hogy többnek látsszon annál, mint ami.

De Gyurcsány verdiktje szerint Orbán ennyi: „Nagy hang, kis képesség.”

Az eset után lapozhatnánk is, business as usual — eddig is tudtuk, hogy a DK elnökének lesújtó véleménye van a Fidesz elnökéről.

Ám a Telex, majd a nyomában néhány további portál úgy vélte, itt az alkalom az eset félremagyarázásával beleszállni Gyurcsány Ferencbe.

A magát független-objektívnek tartó portál már a címében sem ad esélyt Gyurcsánynak: tényként közlik, hogy a DK elnöke Orbán „testmagasságán élcelődött”.

.

Ezzel szemben Gyurcsány posztjának kontextusából egyértelmű, hogy a DK elnöke politikailag („történelmi törpe”) és morálisan („pár forintért eladná a magyar nemzet lelkét”) tartja törpének Orbánt.

Ráadásul mindez a gondolat nem is újdonság a DK részéről: a párt alelnöke, Molnár Csaba 2018-ban már cikket írt Népszavába

Orbán, az európai politikai törpe

címmel, amelyben ugyanez a gondolat megjelent. Akkor még nem volt ekkora műbalhé belőle.

.

Persze tudjuk, honnan fúj a szél.

A Fidesz által orrvérzésig tolt gyurcsányozáshoz gyávaságból, fantáziátlanságból, a közhangulathoz való kényszerű alkalmazkodásból sok ellenzékinek tartott szereplő és médium is csatlakozott.

A Telex a megalakulása óta tendenciózusan a DK ellenzéki riválisait támogatta és a DK-t taposta.

Az előválasztási kampányban a telexesek 26 perces propagandavideót forgattak Karácsony Gergelyről, amelyből az „derült ki”, hogy Karácsony egy született politikus, aki annyira jófej, hogy „még azok sem haragszanak rá, akiket átejtett”.

A többi előválasztási jelöltről, így az első fordulót megnyerő Dobrev Kláráról nem készítettek riportfilmet.

Magyar sajtóállapotok, 2022. Ne dőlj be!

 

Valódi Hírek