Bayer Zsolt hatalmas baromsággal állt elő: Megmagyarázta Oroszország ártatlanságát

Megszólaltak az okosak.

Vasárnap este a HírTV nagy figyelmet szentelt az Északi Áramlat gázvezetékek megrongálódásának, a kormánypárti véleményvezérek meg is fejtették, hogy az Amerikai Egyesült Államok robbantotta fel a vezetéket, és természetesen az oroszok ártatlanok.

Először a Sajtóklub című műsorban Gajdics Ottó idézett olyan „nagyon okos embereket’, akikkel a héten beszélni tudott. Az egyik arra hívta fel a figyelmemet, hogy most ne úgy tegyük fel a kérdést, hogy kinek állt az érdekében, hanem kinek biztos, hogy nem. Erre a kérdésre Bayer Zsolt adott választ:

„Például az oroszoknak.”

Gajdics úgy érvelt, hogy az oroszok azon a vezetéken adnák el a gázt, ez a legnagyobb bevételi forrásuk.

A vezetékeken a robbantás pillanatában azonban nem ment gáz, az 1-es vezetéken a szállítást maguk az oroszok állították le, a 2-esen el sem indult.

Bayer ahhoz hasonlította a helyzetet, amikor lengyel egyenruhába öltözött németek támadták meg a gleiwitzi rádióállomást 1939-ben, ürügyet teremtve a második világháború kirobbantására.

Bencsik András múlt héten mondta azt, hogy az Amerikai Egyesült Államok megtámadta az Európai Uniót, ezért hadat kéne üzenni válaszul. Bencsik a vasárnapi adásban is megszólalt, szerinte rajtuk kívül más nem meri kimondani az igazat.

Bayer a saját adásában is elővette a témát, Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét kérdezte, nem kéne-e összekötni Biden februári beszédét a mostani eseményekkel.

„Egyre nagyobb teret nyernek ezek a sokszor összeesküvés-elméleteknek, sokszor pedig logikus összefüggések felfedezésének nevezett valamik”

— válaszolta Kocsis.

Valódi Hírek