Ilyen nincs: Az MSZP sokmillió forintot és a mandátumát követeli a távozó Ujhelyi Istvántól

Máris utána lőttek.

Beszámoltunk róla, hogy vasárnap kilépett az MSZP-ből a párt egyetlen EP-képviselője, Ujhelyi István.

Ujhelyi egyebek mellett az MSZP „szemellenzős jövőtlenségével” indokolta, hogy miért nem kíván tovább a párt tagja maradni.

A párt talán utolsó fajsúlyos politikusának távozásával mostanra teljesen kiüresedett intellektuálisan, csak a kontraszelektált és megélhetési slepp maradt benne.

Ennek ékes bizonyítékát adták rögtön Ujhelyi távozása után, amikor az alábbi közleményt küldték szét a sajtónak, több millió forintot és a mandátumát követelve Ujhelyitől:

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Ujhelyi István az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után úgy döntött, kilép a Magyar Szocialista Pártból.

Abból a közösségből, amelynek nemrég még azt ígérte, továbbra is aktív tagja lesz, és elszántan küzd a közös sikerekért.

Csalódva, de barátsággal gondolunk Ujhelyi Istvánra. Azonban – ahogy a mondás is tartja – a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás.

Arra kérjük Ujhelyi Istvánt, rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását, egyben felszólítjuk, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a Magyar Szocialista Párttól kapott.”

Valódi Hírek