Orbán kedvenc újságírója felszólította az EU-t: indítson háborút az USA ellen

Komolyan gondolta.

A Demokrata nevű, masszívan fideszes lap főszerkesztője a szintén kormánypárti HírTV-n azt fejtegette, hogy szerinte az Amerikai Egyesült Államok kormánya „megtámadta” az Európai Uniótszúrta ki a 444.

Bencsik András egy lengyel néppárti EP-képviselő Radoslaw Sikorski megjegyzésére reagált, amelyben Sikorski azt állította: az Északi Áramlat nevű olajvezetéket nem Vlagyimir Putyinék, hanem az USA robbantotta fel. Bencsik felszállt az álhírvonatra, és egyetértően csatlakozott a lengyel politikus véleményéhez.

A Demokrata főszerkesztőjének eszmefuttatását alább idézzük:

Ezt úgy hívják, hogy hadüzenet.

Az Amerikai Egyesült Államok megtámadta az Európai Uniót. Ez ilyen egyszerű.

Miközben püföli Oroszországot Ukrajnában, most úgy döntött egy merész fordulattal, hogy megtámadja az Európai Uniót is, és olyan kárt okozott neki, aminek a következményét föl se tudjuk fogni. Normális esetben ilyenkor az Európai Unió azt mondja, hogy… de nincs ugye hadserege, csak országok vannak, és azoknak a vezetői egy sajátságos lelkiállapotban vannak.

Azt kellene válaszolni, hogy felvesszük a kesztyűt, és mi pedig hadba lépünk Amerikával szemben.

Ez ugyanis nem baráti tűz volt. Ez egy gonoszul eltervezett és profin végrehajtott szabotázsakció volt. Abból a célból, hogy a kevés gázvezeték, ami Oroszország felől érkezni Európába, ne működhessen.

(HírTV/YouTube)

Valódi Hírek