Czeglédy lebuktatta Hende Csabát: Hazudott a hatóságnak a fideszes képviselő

De ha nem, az még rosszabb.

Augusztusban mi is beszámoltunk arról, hogy Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő eljárást indított Dr. Czeglédy Csaba ellen a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH).

A fideszes politikus azért indított eljárást, mert Czeglédy egy júliusi posztjában közölni merészelte a Hende szerint nem nyilvános, Czeglédy véleménye alapján viszont közérdekből nyilvános mobilszámát.

A Fidesz zsoldjában álló NAIH akkor nyomban Hende megmentésére sietett, és kötelezték a DK politikusát ideiglenes intézkedés elrendelésével, hogy törölje a Facebookról Hende telefonszámát.

Czeglédy csütörtökön tette közzé az ügy fejleményeit Facebook-oldalán: kiderült, hogy Hende Csaba

hazudott a hatóságnak.

Hende Csaba lebukott: hazudott a hatóságnak, vagy az adófizetőkkel fizetteti ki a saját telefonszámláját

Bizonyára emlékeztek rá, hogy a bukott honvédelmi miniszter feljelentett engem az adatvédelmi hatóságnál (NAIH), mert nyilvánosságra hoztam a mobilszámát. Azt állította a hatóságnak, hogy az az ő magántelefonszáma, és őt miattam sérelem érte, mert elkezdték hívni a választók.

A NAIH indítványomra megkereste a Magyar Telekomot, hogy a kérdéses telefonszámnak ki az előfizetője. Kiderült, hogy

évek óta az Országgyűlés Hivatala.

(Kommentbe csatolom a bizonyítékot.)

Két dolog lehetséges, és nem tudom, melyik a rosszabb:

Hende vagy hazudott a hatóságnak és mégsem a magántelefonszámáról van szó, vagy már évek óta az adófizetőkkel fizetteti ki a magántelefonja számláit.

Egyébként látszik, hogy Bubu tipikus fideszes politikus, még havi tízezer forintért is lehajol, mert ennél azért nem kerül többe egy havi korlátlan beszélgetést és internethasználatot biztosító előfizetés.

Azt csak halkan teszem hozzá, hogy mindkét esetben bűncselekményi gyanút vet fel Hende magatartása.

Kíváncsian várom, mit dönt majd a NAIH, ugyanis Hende csak abban az esetben fizettetheti az Országgyűlés Hivatalával a telefonszámláját, ha az közfeladat ellátását szolgálja.

Ha pedig közfeladat ellátásához kell ez a telefonelőfizetés, akkor Hende ezen telefonszámát mindenki jogosult megismerni.

És íme a NAIH válasza:

Valódi Hírek