Vágó István egy fontos dologra emlékeztette a Gyurcsányt hazugozó Donáth Annát

Talált, süllyedt.

Felbolygatta a hazai közéletet Gyurcsány Ferenc kedd esti Partizán-interjúja, melyet már több mint 100 ezren láttak a Youtube-on.

A DK elnöke ebben világossá tette: az ellenzéki pártokra továbbra is jövőbeni szövetségesként tekintve, de a DK nem vár tovább, amíg a többiek önmagukkal vannak elfoglalva, addig a DK árnyékkormányt alakít, hogy megmutassa az országnak: van kormányzóképes, szociálisan érzékeny baloldali alternatíva az orbáni megélhetési válság helyett.

Gyurcsány hangsúlyozta azt is: a Fidesszel szemben egy tömbnek kell állnia, a DK mozgása pedig abba az irányba hat, hogy a centruma legyen az ellenzéknek.

„Nincs másnak mondanivalója, és szervezett kerete ehhez a mondanivalóhoz, csak a DK-nak.”

– fogalmazott.

Szóba került az is, hogy a jobboldali Márki-Zay Péter vezetésével soha nem látott vereséget szenvedett el idén tavasszal az ellenzéki oldal.

Itt Gyurcsány emlékeztett arra, hogy Márki-Zay az előválasztás után felszólította őt: vonuljon háttérbe a kampány időszaka alatt, mert a hódmezővásárhelyi polgármester meg volt győződve róla, hogy csak egyedül, Gyurcsány nélkül képes győzni. (az eredményt láttuk áprilisban).

„A kollega úr azt kérte, hogy ne legyek jelen. Akkor miért lennék pont akkor jelen, amikor történelmi vereséget szenvedett ő, nem mi, hanem ő.”

– mondta Gyurcsány arról, hogy ezek után miért nem állt Márki-Zay mellett a pulpituson az eredményhirdetéskor.

Mivel a legfrissebb kutatások szerint a DK-nak annyi szavazója van (15%), mint a Momentumnak (6%), az MSZP-nek (5%) és a Jobbiknak (5%) együttvéve, így várható volt, hogy valamelyik kisebb párt sietve betámadja Gyurcsány az interjú után.

Ez így is történt: Donáth Anna (annak a Momentumnak a lemondott elnöke, amely párt a két előválasztási forduló között elsőként állt be Márki-Zay mögé) szerdán reggel éles támadást inzétett Gyurcsány ellen: a DK-elnök nevének kimondása nélkül, de egyértelműen rá utalva

hazugnak és felelősséghárítónak

titulálta Gyurcsány Ferencet.


.

Donáth a posztjában ott csúsztat, hogy elhallgatja: Márki-Zay felszólította Gyurcsányt, hogy maradjon ki a kampányból, mert csak nélküle tud győzni.

Gyurcsány kimaradt, Márki-Zay vezetésével az ellenzék hatalmasat bukott, de ha egyszer Gyurcsány a kampányban egy visszavonulásra ítélt pária volt, akkor miért kellett volna pont a nélküle összehozott bukásban osztoznia Márki-Zay-val?

Vágó István a közösségi oldalán egy példával szemléltette Donáth Anna számára a helyzetet, idézzük a DK-s politikus posztját:

„Ezt írja Donáth Anna (feltehetőleg Gyurcsány Partizán-interjújára reagálva): >>Ahogy a siker közös lett volna, úgy a kudarcban is osztozunk. Ha valaki úgy dönt, csapatban játszik, ne mutogasson utólag a másikra.<<

Nos, Sándor Csikar is úgy döntött 1954-ben, hogy játszana az Aranycsapatban. Ki is vitték a berni VB-re, de Sebes Guszti bácsi, a kapitány (!), azt mondta: >>te most maradj ki<<.

Puskást, aki egy korábbi meccsen súlyos sérülést szenvedett, Sebes mégis beállította a döntőre, ezzel pedig meghozta kapitánysága egyik legvitatottabb döntését.

Nem hiszem, hogy Csikar vagy Puskás felelős volna azért, hogy kikaptunk.

Sebes Gusztávot azonban annál többen hibáztatják még ma is…”

Vágó István teljes posztját itt találod:


.

Kapcsolódó cikkeink:

“Aki Gyurcsánnyal szemben akar politizálni, annak azt tudom mondani, hogy tessék jobban csinálni!” (+videó)

.

Závecz: Csökkent a Fidesz támogatottsága, a DK vezet az ellenzéki oldalon (+grafikon)

.

Valódi Hírek