Botrány: Két iskolát is összevonhatnak Debrecenben, hogy így spóroljanak a fűtésen

„Energiatakarékossági okokból”.

A Debreciner szerkesztőségéhez eljuttatott információk alapján az elszálló energiaárak miatt a Debreceni Szakképzési Centrum rendkívüli összevonásokat tervez két intézményben, a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumban és az Irinyi János Technikumban. A lap arról írt, hogy a két iskolának az Irinyi épületén kell majd osztoznia úgy, hogy délelőtt az intézmény saját tanulói, délutánonként pedig a Bethlen diákjai tanulnának ott.

A DSZC kancellári koordinátora, Zombor Judit a lap értesüléseit nem erősítette meg, ám azokat nem is cáfolta. Mint írta, jelenleg egyeztetés alatt van a szakképzési centrum energetikai válságterve, ennek lezárulta után adnak majd tájékoztatást arról, hogyan segítik a takarékos energiafelhasználást és biztosítják a diákok szakmai felkészülését a vizsgákra.

A lap ugyanakkor egy helyi Facebook-csoportra és egy olvasói levélre hivatkozva azt írta, a Bethlen mellett a másik érintett intézmény talán nem is az Irinyi, hanem a Mechwart Szakközépiskola lehet.

„Ma kaptuk a hírt, hogy energiatakarékossági okokból a DSZC Bethlen Szakközépiskola októbertől március végéig a Mechwart Szakközépiskolába költözik, ahol a tanulók délelőtti/délutáni oktatásban fognak tanulni”

— olvasható a hétfő este küldött olvasói levélben, amelynek szerzője arról is írt, hogy a döntés eléggé ellentmond a két héttel korábbi szülői értekezleten elhangzottaknak és a kormányzati kommunikációnak, amely azt sulykolja, hogy nem lesz változás, és minden körülmények közt biztosítják az oktatást.

(debreciner.hu / hvg.hu)

Valódi Hírek