Folytatódik Lázár János szerelemprojektje: A határig hosszabbítanák meg a tram-train vonalát

Örülhet a miniszter.

A Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train vonalát hosszabbítanák meg a szerb határig, a projekt már tervezési fázisba lépett, derült ki az uniós közbeszerzési hirdetményből.

A szükséges tervdokumentáció elkészítésére már megbízást kötött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A szerződést szeptember 14-én írták alá a felek.

A kiírt tenderre ketten jelentkeztek, a nyertes pályázó a Trenecon Tanácsadó és Tervező Kft., a Kontúr Csoport Kft. és az UTIBER Közúti Beruházó Kft. konzorciuma lett, mintegy

883 millió forintért

kell a terveket elkészíteniük.

A Szegedtől a határig tartó út hossza nagyjából 13 kilométer lesz, ebből 3,5 kilométer húzódik majd Szeged határain belül

A Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train Lázár János nagy álma volt, nagyjából egy éve indult el első útjára, azonban már az út előtt kiderült, hogy a magyarul csak villamosvasútnak nevezett jármű menetideje hosszabb, mint amit terveztek.

A tram-train nem is bírta sokáig, egy nap alatt meghibásodott, majd nem közlekedett a teljes útvonalon. Lázár kifakadt az eset után, úgy fogalmazott, hogy politikai kampány folyik a villamosvasút ellen.

Valódi Hírek