Orbán minisztere szerint rengetegen rohannak a kormányhoz fűtőanyagért

Mindenki a segítő kezükbe csap.

Jelenleg 800 brigád, több mint 3000 fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik az igények mielőbbi teljesítésén a tűzifaprogramban — közölte közösségi oldalán Nagy István a szaktárca keddi közleménye szerint. Az Agrárminisztérium arról írt, hogy az ország legnagyobb részén már elkezdődtek a szállítások is.

Az állami erdőgazdaságok az igényeket folyamatosan rögzítik, és megnövelt kapacitással dolgoznak a lakosság kiszolgálásán — jelentette ki az agrárminiszter, aki az Egererdő Erdészeti Zrt.-nél „személyesen győződött meg” arról, folyamatos a munka, annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megkaphassa az igényelt tűzifát — írták.

Közleményében a minisztérium felidézi, a tűzifaprogramot az energia-veszélyhelyzet megoldása érdekében indította a kormány. Tűzifát országszerte 152 ponton személyesen lehet igényelni. De fontos, hogy emellett telefonon, vagy e-mailben is várják az érdeklődést az erdőgazdaságok, akik naponta több száz telefonhívást és ezres nagyságrendű e-mailt fogadnak.

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a társaságok minden megkeresést fel fognak dolgozni és a lehetőségekhez képest mielőbb válaszolni fognak az érdeklődésre” — jelentette ki a tárcavezető. Az ország különböző pontjain eltérő mennyiségű tűzifaigény érkezik be az erdőgazdaságokhoz. A főváros környékén és az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés.

Azon dolgozunk, hogy átcsoportosítással a megnövekedett igényeket mindenhol, minél előbb és minél zökkenő mentesebben ki tudjuk elégíteni, amihez a türelmüket szeretnénk kérni — írták közleményükben.

Ebben arról is írtak, hogy az állami erdészetek kiemelt prioritásként kezelik, és folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit. „A fűtési időszakra elegendő, fenntartható gazdálkodásból származó tűzifa áll az ország rendelkezésére. Az idei télre mindenki, aki fával fűt, hozzá fog jutni a tűzifához” — állítja az Agrárminisztérium.

Valódi Hírek