Újpesten az ellenzék, Miskolcon a Fidesz jelöltje nyerte az időközi választást

Vegyes képet mutat az ország.

Több helyen is időközi választásokat tartottak vasárnap.

Újpesten a korábbi ellenzéki képviselő lemondása miatt tartottak időközi önkormányzati választást: itt Maholányi Zsolt, az egyesült ellenzéki jelölt 695 szavazattal nyert, míg a Fidesz jelöltje Jókay Attila 631 szavazatot kapott.

Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere az alábbi posztával köszöntötte a győztest:

„Ugye, ugye!😉 Ma győzött Maholányi Zsolt, győzött az ellenzék, győztünk Újpesten, s ezzel az újpestiek is nyertek!

✅ Kettőből kettő! Nyáron Káposztásmegyeren nyert Vasvári László, most pedig Maholányi Zsolt!

S, hogy mi a titok? Nincs titok! Csak munka, munka és munka! Kiváló kampánycsapat, lelkes támogatók, országgyűlési képviselők, önkormányzati képviselők, városvezetés… Összedolgozunk, s ha kell, bármennyit dolgozunk. Újpestet szolgáljuk, Újpest pártján állunk!

❗Nagyon köszönjük az újpestiek támogatását, megszolgáljuk a bizalmat. Mi mással, mint munkával, elkötelezettséggel, alázattal!”


.

Miskolc 3. számú választókerületében a fideszes Barta Gábor nyerte az időközi önkormányzati választást 838 szavazattal, míg az ellenzék jelöltje Sebe-Gazdig Judit 638 szavazatot kapott.

Az ellenzéki jelölt sportszerűen gratulált ellenfelének:


.
A Hajdú-Bihar megyei Derecskén a képviselő-testület korábban kimondta a feloszlását, ezért polgármestert és nyolc képviselőt kellett választania.

A fideszes polgármestert, Bordán Szabolcsot sok más vád mellett korrupcióval is vádolják a helyi önkormányzati képviselők, akik a feloszlatást is megszavazták.

Bordán azóta a térség szintén fideszes képviselőjével, Vitányi Istvánnal is összetűzésbe keveredett, aki augusztusban feloszlatta a Fidesz helyi szervezetét.

A polgármesteri székért öten indultak, közülük 658 szavazattal a függetlenként induló Rácz Anikó győzött.

Valódi Hírek