Egy KDNP-s képviselő megpróbálta megmagyarázni, miért kell százmilliókat költeni az újabb kamukonzultációra

A rezsiválság közepén.

Ám a sugalmazott kérdésekre minden józanul gondolkodó ember csak egyféle választ adhat, így garantált, hogy mindig a hatalom számára kedves végeredmény születik.

„Nem ez a helyzet volt április 3-án, az országgyűlési választásokon. Senki nem tudta, hogy ilyen energiaárak lesznek. Egyetlen olyan előrejelzést sem olvastam abban az időszakban, ami azt mondta, hogy a gáz ára akár öt-hatszorosára is föl tud menni”

– jelentette ki a KDNP frakciószóvivője a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Csütörtökön jelentették be a Fidesz-KDNP frakcióülése után, hogy nemzeti konzultáció jöhet az energetikai szankciókról. Hogy a kormány kétharmados felhatalmazása esetén és a jelenlegi gazdasági válságban miért költ a nemzeti konzultációra, Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője azt válaszolta, hogy áthallással azt mondhatná, ők tényleg úgy gondolják, hogy

a hatalom a népé.

Döntési ponthoz fog érkezni az Európai Unió, és a magyar emberek véleményét szeretnék képviselni a brüsszeli vitákban – magyarázta.

Orbán Viktor a frakcióülésen arra kérte a frakciótagokat, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy Európa legkésőbb év végén visszavonja a szankciókat.

Arra a kérdésre, hogy a frakciótagoknak milyen ráhatása van az Unió döntéshozatalára, úgy reagált: azon képviselőknek, akiket egyéni választókerületben választottak meg áprilisban, a legfontosabb feladatuk, hogy minél több ember véleményét kikérjék a nemzeti konzultáció keretében.

Számos képviselő pedig nemzetközi szervezetben is dolgozik, az ő feladatuk, hogy szövetségeseket találjanak ezeken a fórumokon az álláspontjuk mellé, és minél többször elmondják a véleményüket. Példaként említette, hogy ő maga az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének és a NATO Parlamenti Közgyűlésének tagja.

„Vannak olyan szankciók, amelyek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, de energiát érintő szankciók nem helyesek, mert ezek jobban ártanak Európának, mint Oroszországnak”

– mondta Nacsa Lőrinc, majd hozzátette, az Európai Unióban novemberben újra kell értékelni a csomagokat.

Valódi Hírek