Most érkezett: Kivonult a rendőrség a magánhadsereget toborzó B. Richárd otthonába

Házkutatást tartottak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda tiltott toborzás bűntette miatt indított büntetőeljárást, melynek során a nyomozók szerda délelőtt kutatást tartottak B. Richárd budapesti lakos lakhelyén — közölte a rendőrség. A házkutatás során a hatóság több számítástechnikai eszközt és dokumentumot is lefoglalt.

A hvg.hu értesülései szerint, B. Richárd az a Bagjos Richárd, aki tavaly ősszel azzal került be a hírekbe, hogy azt állította, „egy, a nemzetközi porondon magát megméretni szándékozó magyar katonai magánvállalatot alapít”. Bagjos erről a Növekedés.hu portálnak beszélt először, hozzátették, katonai körökben egyáltalán nem ismert.

A közelmúltban a portál újra megszólaltatta, arról érdeklődtek, hol tart a vállalkozás, ám kiderült, azt még be sem jegyezték.

„A csapatommal kapcsolatban: a háború okán teszteltem a mintegy 600 fős állományt. És ami a leendő munkavállalókat illeti, tanulságos a lista. Jelentkeztek Grúziából, Moldáviából, de még Zanzibárból és Kolumbiából is…”

— mondta az interjúban Bagjos, azt állítva, hogy a cégét a Seychelle szigeteken jegyzik majd be, mert – mint mondta – „a hazai jogszabályok nem engedik ezt a fajta tevékenységet”.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vélhetően erre az interjúra figyelt fel, és ezért rendeltek el házkutatást Bagjosnál.

(hvg.hu)

Valódi Hírek