Gyurcsány Ferenc: Magától a gonosz nem fog elmenni, meg kell küzdeni vele! (+videó)

A DK elnöke szerint a miskolciak vasárnap bebizonyíthatják, hogy van remény a változásra.

Utcafórumot tartott szerdán Gyurcsány Ferenc Miskolcon Sebe-Gazdig Judittal, az ellenzék közös miskolci jelöltjével, amelynek során a Demokratikus Koalíció elnöke elmondta: céljuk, hogy felrázzák a változást akaró polgárokat, mert az ellenzék áprilisi veresége óta sokan begubóztak, és nem tudják, van-e értelme a további küzdelemnek a jelenlegi politikai helyzetben.

Magától a gonosz nem fog elmenni! Vagy jönnek velünk megküzdeni, vagy a nyakunkon maradnak!

— húzta alá Gyurcsány.

Hozzátette: a legnagyobb ellenzáki párt, a DK készen áll arra, hogy egy másik utat mutassanak az embereknek: az önző, bezárkózó orbáni politikával szemben egy tisztességes, baloldali politikát.

Nemes Andreát, a miskolci 3-as körzet korábbi képviselőjét olyan embernek nevezte, aki a „polgári, európai baloldali világban” hisz.

Arra biztatjuk önöket, hogy merjék továbbra is ránk bízni a választókörzet képviseletét

— mondta.

Gyurcsány szerint a jelenlegi időszak azt mutatja meg, hogy a politikának hétköznapi oldala is van. Elmondta: az első őszi számlák megérkezésével

lelepleződik az a mély történelmi és politikai hazugság,

miszerint a kormány Oroszországgal kötött gázszerződése értelmében megóvná az embereket az energiaár-robbanástól.

Kiderült, hogy nem így van, amit jól bizonyít, hogy a fórumon mögötte álló hölgy gázszámlája 23 ezerről 66 ezer forintra emelkedett.

Hozzátette: a magyar családok számára a 40 ezer forint igen sok pénz.

A pártelnök arról beszélt, a jelenlegi politikai garnitúra a hazugságokra épül. Most szerinte azok ellen harcol a leginkább a kormány, akiket a legjobban meg kéne védeni.

A kormányfő Brüsszellel folytatott szabadságharcának végén

most éppen letérdel Brüsszel lábai előtt, és (…) pénzért könyörög

— hívta fel a figyelmet az éles váltásra.

Gyurcsány azt mondta, nem Brüsszel tehet róla, hogy nem védte meg a magyar kabinet az energiaválságtól az országot, mert szerinte ez a kormány bűne.

Miskolcon megüzenheti az ország, hogy számos vereség után újra van önbizalma ennek az oldalnak, van más választás, van világos alternatíva utalt Dobrev Klára árnyékkormányára.

Ez utóbbiról elmondta: céljuk, hogy visszaadják a hitet, hogy „másként, máshogyan, másokkal lehet vezetni ezt az országot”.

A választópolgárokat arra biztatja, hogy az ország jövőjéért menjenek el szavazni, és bizonyítsák be, hogy lehet győzni. Látja, hogy az ellenzéki oldalon sokan elveszítették a hitüket, azonban be kell bizonyítani, hogy van más lehetőség.

Azért, hogy a jelenlegi miskolci városvezetés megvalósíthassa a terveit, Sebe-Gazdig Juditra kell szavazni — húzta alá. A Miskolcot szerető embereket arra kérte, vegyenek részt, és szavazzanak az ellenzéki jelöltre.

Videó:

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek