Rendkívüli: Tovább csökken a vidéki benzinkutakra érkező üzemanyag-mennyiség

Volt olyan kút, ahova csak egyetlen szállítmány érkezett, a többi korlátozva volt.

Beszámoltunk róla, hogy az igényelt üzemanyag-mennyiségnek már csak az egynegyedét kapják meg azok a benzinkutak, amelyek év elején kötöttek szerződést a Mol-lal. Erről levélben értesítette az érintetteket az olajtársaság, akik ennek következtében az eddiginél is kevesebb benzinnel és gázolajjal gazdálkodhatnak.

A Tolna megyei Őcsényben működő benzinkút tulajdonosa az ATV Híradójának elmondta, hogy az év elején szerződött a Mol-lal. Korábban máshol vásárolta a benzint és a gázolajat is, aztán hamar kiderült, hogy az olajtársaság sem tudja biztosítani számára az igényelt mennyiséget.

Tilkovics András, az Adromédia Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, amikor megkötötték a szerződést, akkor egy heti igényüket kellett leadniuk. Mint elmondta, ők ezt megtették, 10 ezer liter benzint és 20 ezer liter gázolajat kértek. Hozzátette:

egyetlen szállítmány érkezett meg a kérés szerint, az összes többi már korlátozva volt.

A jövő héttől pedig tovább csökken a töltőállomásokra érkező üzemanyag mennyisége. Az év elején megrendelt mennyiségnek csak a negyedét kaphatják meg. A Mol közben azt a tájékoztatást adta, hogy ez az intézkedés csak a 258 újonnan szerződött – független kutakat üzemeltető – partnerét érinti. Az olajtársaság azt írta: az intézkedést azért vezették be, mert így akarják garantálni, hogy mindenkinek jusson üzemanyag. Hozzátették, hogy az országban van elegendő üzemanyag.

Az autósok ugyan örülnek, hogy az év végéig marad az ársapkás benzin, viszont van aki szerint nem az üzemanyaggal van a legnagyobb baj.

A jelenleg érvényben levő szabály szerint 480 forintért már csak a magánszemélyek, magántulajdonban levő autóikba tankolhatnak, és a mezőgazdasági gépek.

Mindenki más piaci árat kell fizessen a töltőállomásokon.

Videó:

(atv.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/09/16/rendkivuli-figyelmeztette-a-benzinkutakat-a-mol-lenyegesen-kevesebb-uzemanyagot-tudnak-szallitani

Valódi Hírek