Az ukrán ügyvivő megkérdezte Maruzsát az orosz propagandát terjesztő földrajz tankönyvről, de erre még ő sem számított

Dagad a botrány.

A Külügyminisztérium a Belügyminisztériumhoz, azon belül is Maruzsa Zoltán oktatási államtitkárhoz irányította az ukrán ügyvivőt, aki a magyar földrajz tankönyvben megjelent, Ukrajnára vonatkozó

hamis információk helyreigazítását kéri.

A tankönyvben megjelent orosz propaganda miatt az ukrán Külügyminisztérium szóvivője, Oleg Nikolenko is követelte a hamis információ azonnali kijavítását, ezután fordult az ukrán nagykövetség is a Külügyminisztériumhoz.

A HVG kereste meg a külügyi tárcát, hogy érdeklődjön, hol tart az ügy, ott azt a tájékoztatást kapták, hogy az illetékes tárcához irányították az ügyvivőt.

Az információk szerint Balog István ügyvivő még diplomáciai jegyzéket is átadott, amelyben tiltakozik a tankönyv szövege miatt, és az ügy

rendezését sürgeti.

Az ukrán ügyvivő megkereste az oktatási államtitkárságot, ahol viszont a HVG információi szerint elutasítóak, mert az az üzenet jött válaszul, hogy nem indokolt találkozó ezügyben.

Pedig a háború elől Magyarországra menekült, menedékes státuszú gyerekek iskoláztatása is fontos témája lehetne a megbeszélésnek.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek