Kamerák a biztonság jegyében

Az, hogy a lehető legnagyobb biztonságot teremtsük meg magunk körül, az egyik legfontosabb kihívássá vált a jelenleg intenzíven zajló politikai, gazdasági, valamint energiaügyi, egészségügyi változások között. Amikor pedig a világ kiszámíthatatlanabbá válik, meglévő értékeink még jelentősebbé válnak.

Biztonsági megfigyelőkamerák

A Metroman.hu biztonsági megfigyelőkameráinak segítségével mindez könnyen, ráadásul elérhető áron megvalósítható.

Az elképzelések érthetően sokfélék, de a kínálatban a mini és rejtett kamerák mellett a SIM kártyás 4G biztonsági kamerák, valamint a vezeték nélküli WIFI IP megfigyelő kamerák között is válogathatunk, de akár komplett megfigyelőrendszer mellett is dönthetünk. Természetesen ahhoz, hogy választani tudjunk az egyes lehetőségek közül, tudnunk kell, hogy egyáltalán melyik mit is jelent.

SIM kártyás 4G kamerák

A SIM kártyás biztonsági kamerák alkalmazása elsősorban olyan helyek esetében kitűnő választás, ahol WIFI-t nem tudunk alkalmazni, mert nem elérhető. Ez jellemzően tehát nem az otthonok védelmében játszik szerepet, hanem olyan helyszíneken, ahol nem folyamatosan, hanem csak bizonyos időközönként tartózkodunk, továbbá rövidebb időtartamra maradunk.

Ennek megfelelően a 4G-s megfigyelőkamerákat javasolt használni hétvégi házak biztonságának fokozásához, mezőgazdasági területek ellenőrzésének, felügyeletének biztosítása érdekében, de csónakok vagy munkagépek őrzését is segíti, ha ezzel a kamerával ellenőrizzük meglétüket és épségüket egyaránt. A megfelelő applikációk alkalmazásával ezek a készülékek messziről is kezelhetők, amennyiben letöltjük őket a számítógépünkre vagy az okostelefonunkra.

Ezen a ponton érdemes megemlíteni az álkamerák jelentőségét is, de mielőtt ezt választanánk, érdemes tisztában lenni azzal, hogy míg a SIM kártyás modellek valós képrögzítést végeznek, addig egy álkamera csupán a tolvajok elriasztását szolgálhatja.

WIFI IP megfigyelőkamerák

Ezek a modellek is vezeték nélküliek, ezért egyszerűen üzembe helyezhetők. Többféle kialakítás és megjelenés közül válogathatunk, s akár panoráma változat is választható. Ezek között a készülékek között mini, könnyen elrejthető, valamint rejtett kamerák is vannak, ezt a két típust értelemszerűen ügyesen el tudjuk rejteni a kíváncsi tekintetek elől.

Falra szerelhető vagy asztalra állítható változataik is vannak, így valóban elmondható, hogy bármilyen elképzelés megvalósítható egyik vagy másik darabbal.

Beállíthatjuk, hogy folyamatosan, illetve a mozgást érzékelve kezdjen el felvételeket készíteni, míg a SIM kártyás modellek alapvetően mozgásra kezdik el a képrögzítést. Bármelyik típust is választjuk, érdemes mindig az adott lehetőségeknek, körülményeknek, valamint a céloknak megfelelően kiválasztani azt a változatot, amellyel várhatóan a legjobb eredményeket érhetjük el.