„A hatalmi arrogancia nem tetszett a szegedieknek” — Megszólalt a polgármester a Budapestre áthelyezett határvadász-avatóról

A legújabb verzió szerint Orbán is jelen tud lenni.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hatalmasra duzzadt a határvadász-avatást övező botrány a napokban.

Az eredeti hírek szerint Szegeden tartották volna a rendezvényt, amelyen Orbán Viktor is részt vett volna, ezért napokig az a hír járta, hogy lezárják a fél belvárost nem csak az autósok, de a gyalogosok előtt is.

Ezután Havasi Bertalan cáfolta, hogy a miniszterelnök részt venne az avatáson. Botka László, Szeged polgármestere erre megmutatta a meghívót, amelyen valóban ott van Orbán neve.

A Szeged.hu szerdán arról írt, hogy

lefújták a pénteki határvadász-avatót

az eredeti helyszínen, a Móra Ferenc Múzeum előtt.

A legutolsó hír az üggyel kapcsolatban szerda esti, eszerint igaz, hogy nem Szegeden és nem péntek reggel, de megtartják az ünnepséget a határvadász ezred megalakulása alkalmából, méghozzá Budapesten, csütörtökön 10 órakor.

Botka László a Facebookon kommentálta az eseményeket. Azt írta, a szegediek nem örültek a miniszterelnök látogatásának.

„Nem értem, miért akarták egy egyórás, péntek délelőtt 10 és 11 óra között megtartott ünnepség miatt előző naptól lezárni egy teljes napra a szegedi rakpartot, a Belvárosi hidat és a fél belvárost.

Egy hétköznapi napon ez teljesen lebénította volna városunkat, tízezrek nem jutottak volna el a munkahelyükre, az iskolába, az egyetemre és a klinikákra. Szegednek ez az értelmetlen és túlzott

hatalmi arrogancia nem tetszett”

— írta Botka.

 

Valódi Hírek