Bréking: Orbánék meghosszabbították a válsághelyzetet

Folytatódik a parasztvakítás.

A kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a magyar határon érzékelhető migrációs nyomás az elmúlt időszakban erősödött, ezért hosszabbítja meg a kabinet

2023. március 7-ig

a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Az erről szóló kormányrendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

Idén már több mint

162 ezer határsértőt

fogtak el a magyar határon, ami az adatok alapján százezerrel több mint a tavalyi év azonos időszakában.

„A balkáni útvonalon rekedt migránsok egyre erőszakosabban próbálnak bejutni az országba, és rendszeresen rátámadnak a határt védő rendőrökre, legutóbb éppen a határkerítést építőket dobálták meg kövekkel és támadtak rájuk baltával”

– írták.

Kiemelték, hogy Magyarország kormánya továbbra is nyílt és egyértelmű bevándorláspolitikát folytat: fenntartja a határkerítést, biztosítjuk a határvédelmet, és a brüsszeli vitákban is azt a határozott álláspontot képviseli, hogy visszautasítja a migránsok betelepítését.

„A nemzeti kormány nem fogja engedni, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak. A nemzeti konzultáció, a népszavazások és a választások eredménye is azt támasztja alá, hogy a kormány az emberekkel azonos állásponton van, a magyar emberek pedig azt várják el a kormánytól, hogy megvédje az ország határait”

– olvasható a közleményben.

(via mti.hu)

Valódi Hírek