Szeged polgármestere szerint kamuztak Orbánék a szegedi látogatással kapcsolatban

Újabb felvonás.

Kedden Havasi Bertalan, Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke „hírlapi kacsának” minősítette azokat a híreket, amelyek szerint Orbán pénteken Szegedre látogat, ahol részt vesz ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételén.

Havasi nyilatkozatára Botka László, Szeged polgármestere lapunknak azt mondta: példátlan túlzásnak tartja azt a lezárást, amelyet Orbán Viktor pénteki érkezése miatt terveznek a városban, és egyúttal cáfolta, hogy „hírlapi kacsa” lenne a miniszterelnök pénteki, szegedi látogatása.

„Nem azzal van a baj, hogy a miniszterelnök jön, hanem a lezárás mértékével”

– mondta a Telexnek Botka László, aki egy hivatalos levéllel is alátámasztotta állítását.

„A polgármesteri hivatal múlt héten csütörtökön kapta meg a hivatalos levelet, tájékoztatást az ünnepségről, majd egy nappal később a Szegedi Közlekedési Társaság az Országos Rendőr-főkapitányság utasítása alapján határozatot kapott a szegedi rendőrségtől a lezárásokról”

– mondta Botka László, hozzátéve, hogy azóta nem kapott információt arról, hogy pénteken érkezik-e Orbán Viktor Szegedre.

A polgármesteri hivatal a Szeged.hu rendelkezésére bocsátotta a meghívót, amelyben a Készenléti Rendőrség parancsnoka a Határvadász Ezred megalakulására és eskütételére invitál szeptember 9-ére, Szegedre, és amelyen az szerepel, hogy az ünnepi beszédet Orbán Viktor miniszterelnök mondja.

A meghívón szerepel dr. Balogh János rendőr altábornagy és dr. Tarcsa Csaba rendőr vezérőrnagy aláírása és az Országos Rendőr-főkapitányság pecsétje.

Valódi Hírek