Sanna Marin bejelentette: Tovább fejlesztik a finn oktatást, hogy világelsők legyenek (+videó)

A finn miniszterelnök szerint egy ország csak így lehet sikeres.

Sanna Marin finn miniszterelnök pártja, az SDP számára az oktatás reformja az egyik legfontosabb cél az elkövetkező évekre. Bejelentették: ahogy az előző választások idején, most is konkrét tervük van arra, hogyan legyen a finn oktatás ismét a legjobb a világon.

„Számos döntést hoztunk a finnországi gyermekek és fiatalok életének javítása érdekében. Visszaállítottuk a teljes idejű, egyéni kisgyermekkori nevelést minden gyermek számára, csökkentettük a csoportméreteket és mérsékeltük a nevelési díjakat.”

– írta a párt Facebook-bejegyzésében. Hozzátették: az egyik legfontosabb intézkedés a felsőoktatás ingyenessé tétele volt, amely segített az egyenlőség megteremtésében.

„Finnország csak oktatással és készségekkel lehet sikeres a nemzetközi versenyben. Ezért kell folytatni a munkát.”

– fogalmaztak.

Az SDP komoly problémának tartja, hogy a finn általános iskolák már nem a legjobban a világon, és a tanulási szakadék egyre nőtt.

Bejelentették: a jövő áprilisi finn parlamenti választásokig minden héten ismertetni fognak egy részletet az oktatási tervükből, amellyel visszajutattják Finnországot az oktatás élvonalába.

„Az oktatásba és a készségekbe való befektetéssel olyan Finnországot fogunk építeni, ahol minden gyermek és fiatal bármivé válhat.”

– ígérték.

Valódi Hírek