Agyrém: Összeomlott a költségvetés, de erre az arany bevonatú csodára szerencsére van pénz (+képek)

Kell, mint egy falat kenyér.

A NER kedvenc szobrásza, Szőke Gábor Miklós Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy egy égig erő csodaszarvast készül építeni az egykori Postapalota, most Buda Palace néven ismert épület kertjébe.

„Így fog kinézni a Csodaszarvas szobrom, amely az egykori Posta – ma már Buda Palotaként ismert gyönyörű szecessziós épület kertjéből emelkedik majd hamarosan az égbe. A magyarok lélekvezető állatát egy bronz szikla tetejére képzeltem el, hogy szarvasteste, amelyet többezer hajlított “aranyszőr lemezből” alkottam meg egybefonódjon az éggel és éjszaka csillagképként ragyogjon”

— írta a bejegyzésében a szobrász.

Szőke készítette a Groupama Aréna mellett álló sasszobrot, illetve a Vadászati Világkiállítás hírhedt kapuját is.

Hogy ez a csodaszarva mennyi pénzbe kerül az adófizetőknek, azt Szőke nem árulta el az oldalán, de biztos nem olcsó. A művész maga beszélt arról nemrég, hogy az ilyen minőségű munkáknak ára van.

A Magyar Nemzeti Bank két éve

667 millió forintért rendelt tőle két szobrot

ugyanehhez az épülethez, de az nem teljesen világos, hogy ez a szobor közöttük van-e, változott esetleg közben a koncepció, vagy egy harmadikra is kapott megbízást.

Forráshiány nem lehet akadály: a Direkt36 nemrég írt arról, hogy az eredetileg tervezett árnál 70 százalékkal drágábban,

plusz 13 milliárdért

újítja fel a Matolcsy György vezette jegybank a Postapalotát Matolcsy Ádám haverjainak cégén keresztül.

A tervek itt tekinthetőek meg:

(via 444.hu)

Valódi Hírek