Gyurcsány Ferenc: Orbán ősszel ráébred, milyen az, amikor az emberek arcába hazudik

Utcafórumot tartott a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc vasárnap utcafórumot tartott a DK szeptemberiális nevű, 70 helyszínes programsorozatának jászberényi állomásán. Ennek során az elnök elárulta, mire készül hetek óta a pártja.

A politikus felidézte John Fitzgerald Kennedy volt amerikai elnök mondatait, miszerint „ne azt kérdezd, mit tud érted tenni a hazád, inkább azt, hogy te mit tudsz tenni a hazádért„. A politikus azt mondta, szerinte most épp fordított a helyzet, mert most annak van ideje, hogy a kormány vigyázzon a polgáraira.

Gyurcsány arról beszélt, „drámai hónapok előtt vagyunk„, mert a következő időszakban olyan komoly megélhetési válság következik, amilyenre szerinte még nem volt példa a rendszerváltás óta. Ez szerinte az elmúlt 12 év „igaztalan, történelmietlen” kormányzásának a következménye.

A pártelnök elmondta, volt olyan karácsony, amikor nem volt pénze karácsonyfára, és azt is megtapasztalta, „milyen, jó, hogy az embernek nem kell aggódni azon, hogy ki tudja fizetni a számláját„. Szerinte „a kormány bűnéből” fakadóan mindannyian rosszabbul fogunk élni a következő időszakban.

Úgy véli, az egyetlen haszna a válságnak, hogy megértik majd az ország, hogy „nem lehet nem őszintén, nem tisztességesen beszélni az emberekkel„. Szerinte a válságot közösen, politikai oldaltól függetlenül kell megoldani.

Gyurcsány Ferenc elárulta, amikor arról beszél, hogy „Készülünk!„, arra érti, hogy az országot jobb és tisztességesebb útra szeretnék vezetni. Hozzátette, szerinte ma Magyarországon nincs más párt, amely ezt képes lehet megszervezni — bár hozzátette, hogy ez nem lesz könnyű. Azt mondta, a közössége, „országot fog vezetni, és történelmet fog írni„.

Gyurcsány Ferenc utcafórumát itt lehet visszanézni:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek