Demszky Gábor megírta Donáth Annának, hogy csalódott a Momentumban

Azt is elmondta, miért.

Az elmúlt napokban élénk vita alakult ki az ellenzéki oldalon arról, hogy szabad-e elmenni biodíszletnek fideszes rendezvényekre, miután a fideszes Tranzit fesztiválon Márki-Zay Péter a Megafon propagandistáival röhögcsélt és fotózkodott, a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc pedig olyan harmatgyengén szerepelt egy Gulyás Gergellyel folytatott vitán, hogy még a 444.hu is leszedte róla a keresztvizet miatta.

A csak a Fidesz számára hasznos ellenzéki szerepléseket (mert kifelé bizonygathatják vele, hogy „demokrácia” van Magyarországon) Donáth Anna leköszönt Momentum-elnök igyekezett mondvacsinált érvekkel a védelmébe venni, a poszt alá azonban bekommentelt a Budapestet 20 éven keresztül vezető Demszky Gábor korábbi főpolgármester.

A szamizdatok terjesztése miatt már a kommunizmus idején is üldözött szabaddemokrata politikus azt írta Donáth Annának címezve:

„Tudod kedves Anna, mi, mármint a demokratikus ellenzék nem vitàztunk a szovjet rendszerben a rezsim kèpviselőivel, mert nem volt szabad a sajtó és nem tudtunk volna vàlaszolni az utólag elhangzo vàdjaikra.

A helyzet ma ugyanaz, ha nem rosszabb, és ne tévesszen meg benneteket az internet buborék. Az ott közzétett üzeneteik nem jutnak el a tàrsadalom többségéhez.

Az én szàmomra úgy tűnik, hogy a brüsszeli képviselői stàtusz ès az országyűlési képviselőséggel járó juttatások egy picit elkényelmesítettek benneteket ès nagyon bàntó, hogy egyàltalàn nem hallgatjàtok meg azokat, akiknek több évtizedes tapasztalatai vannak, szàmos vàlasztàst nyertek.

Mi ennek az ellenkezőjèt csinàltuk, meghallgattuk a nálunk egy generációval idősebb 56-osokat, reformközdazdászokat és még a nèpieseket is.

Azt kell mondanom, hogy nektek is van felelősségetek abban, hogy itt tartunk, persze nekünk is van. Gondolj arra, hogy milyen hajmeresztő baromságokat beszélt az újonnan megvàlasztott elnökötök néhàny napja.

Hát nem tudom, belètek vetettem a bizalmamat, rátok szavaztam, de ha ez így megy tovàbb, nem lesz kire szavaznom.”

.

A posztot és Demszky Gábor kommentjét >>ITT<< találod.

Kapcsolódó cikkünk:

Furcsa meglátás: A Momentum elnöke szerint a liberálisok verték szét a magyar nemzet egységét

.

Valódi Hírek