Óriási siker: Megszerezte első győzelmét a női válogatott a Vízilabda Eb-n

Gratulálunk!

Két vereség után megszerezte első győzelmét a magyar női vízilabda-válogatott, amely kedden a németeket verte 26-4-re a Splitben zajló 35. Európa-bajnokságon.

Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes együttese az első két rangadóhoz képest jóval szerényebb képességű riválissal találkozott a harmadik fordulóban, ennek megfelelően önbizalomnövelő sikert aratott úgy, hogy egyszer sem került hátrányba és csupán egyetlen mezőnyjátékosa maradt gól nélkül.

A női tornán szereplő 12 csapatot két hatos csoportba osztották, melyekből az első négy jut a negyeddöntőbe. A magyarok legközelebb csütörtökön a házigazda horvátokkal találkoznak 17.30-tól.

A magyar gólszerzők: Gurisatti 5, Mahieu, Leimeter, Vályi, Horváth, Farkas 3-3, Dömsödi, Faragó 2-2, Szilágyi, Garda 1-1

A magyar csapat korábban a görögöktől szenvedett kellemetlen vereséget, majd kínos, kilencgólos különbséggel maradt alul a vb-bronzérmes hollandokkal szemben. A két kudarcot követően Bíró Attila szakvezető a hétfői szünnapra pihenőt adott tanítványainak, akik így a németek elleni találkozót követően újult erővel kezdhették meg a felkészülést a hétfői negyeddöntőre, ahol vélhetően a címvédő spanyol gárda lesz az ellenfél. A keddi összecsapáson Peresztegi-Nagy Kinga és a koronavírusos fertőzése után még nem százszázalékos Parkes Rebecca maradt ki a 13 fős meccskeretből.

(MTI)

Valódi Hírek