A DK nagyon kiakadt a Fidesz újabb sunyi húzásán: Orbán inkább megduplázza az áram árát, minthogy Ukrajnától vegyen olcsón

Orbánék hétszeresére emelték a gázárat, majd megduplázzák az áram árát is.

Miközben az Orbán-kormány a rezsiemelés keretében megduplázta a lakossági áramárat, szándékosan nem vásárol olcsó áramot Ukrajnától — jelentette ki Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, országgyűlési képviselője hétfőn.

„A sajtóban megszólaló iparági források szerint ennek kizárólag politikai oka lehet: Orbán Viktor meg akar felelni Vlagyimir Putyinnak.

Orbán a hétszeresére emelte a gázárat, mert az orosz gázra tett fel mindent, majd megduplázza az áram árát is, nehogy magára haragítsa Oroszországot”

— mondta politikus, hozzátéve, ha Orbán magának a Gazpromnak dolgozna, akkor sem tudta volna durvább csapdahelyzetbe terelni Magyarországot.

A politikus közölte: a Demokratikus Koalíció szerint feketén-fehéren kiderült, hogy Orbán nemcsak a hétszeres gázáremelésért felelős, hanem ő tehet a megduplázott áramárról is. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán miatt van rezsiemelés, és Orbán miatt van válság Magyarországon.

„Ez azt is jelenti, hogy amíg Orbán marad, addig marad a hétszeres gázár és a megduplázott áramár is”

— hívta fel a figyelmet Arató Gergely.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/08/29/friss-orbannak-nem-kell-az-olcso-aram-ha-ukrajnabol-jon

Valódi Hírek