Kiszivárgott: Mégsem épül meg az M0-s szigetszentmiklósi csomópontja, mert nincsen rá pénz

„Az ajánlatkérő a szerződés teljesítésére képtelenné vált”.

A kormány forráselvonása miatt nem épül meg a Szigetszentmiklós külterületen meglévő 5103-as jelű út és az M0-s körgyűrű külön szintű csomópontjának a déli oldala, írja a napi.hu.

A nyílt tender eredménytelenségét az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 2×1 forgalmi sávos országos közforgalmú úton történő beavatkozás hossza megközelítőleg 959 méter lett volna, amelyből 419 métert tett volna ki a burkolatfelújítás, és 540 métert az útpálya szélesítése, fejlesztése. A feladat része volt egy turbó körforgalom megépítése is.

A NIF így indokolta meg a projekt eredménytelenségét:

„Az Építési és Beruházási Minisztérium tájékoztatta az ajánlatkérőt, hogy a 1281/2022. (VI.4.) Kormányhatározat szerinti felülvizsgálat eredményképp megállapításra került, hogy a tárgyi szerződés hatályba léptetéséhez szükséges pénzügyi forrás biztosítására – a szerződés hatályba léptetésére meghatározott felfüggesztő feltétel lejártáig –

nem fog sor kerülni.

A tulajdonosi tájékoztatás alapján a szerződés hatálybalépését biztosító forrás, mint a szerződés hatálybalépését felfüggesztő feltétel bekövetkezése ellehetetlenült,

az ajánlatkérő a szerződés teljesítésére képtelenné vált”.

A közbeszerzésen a tervezésre és a kivitelezésre ajánlatot tett a Colas Út Építőipari Zrt., a KM Építő Kft., továbbá az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. is.

(napi.hu)

Valódi Hírek