Most érkezett: Be kell zárni több közintézményt és szállodát a fűtési szezonra

Fél évre lehúzzák a rolót.

Egy sor vendéglátóhely, panzió és intézmény kényszerül lehúzni a rolót Nagyatádon, néhány csak átmenetileg — derül ki a Népszava cikkéből. Mindez a kiugró gáz- és áramszámláknak köszönhető.

Nagyatádon jelenleg 4 szálloda működik, ebből

csak egy marad majd nyitva

a fűtési szezonban.

Maróti Andrea, a Park Hotel és Étterem vezetője azt mondta, hogy hiába vették igénybe szakértő segítségét is, nem találtak olyan megoldást, amivel nyitva tudnának maradni, így október 31-től bezárnak. Az eddigi rezsiköltségeik havi 500-600 ezer forintot tettek ki, ez most

3,5-4 millióra emelkedne.

November elsejétől a 60 szobás Hotel Solar is bezár egy időre a kisvárosban, ami komoly gondot okoz Nagyatád fürdőturizmusának, hiszen a Solar vendégei szinte kivétel nélkül a gyógyfürdő miatt érkeznek a városba.

A vendéghiányt masszőrök, kozmetikusok, fodrászok, műkörmösök, no és persze a kávézók-éttermek is megérzik majd.

A városban nem csak a szállók vannak rossz helyzetben, hanem több vendéglátóhely is hasonló sorsra juthat a folyamatosan emelkedő alapanyag- és beszállítói árak, és persze az elszálló rezsi miatt. Az idén már többször emeltek árat, de ezt egy idő után a vendégek már nem fogják tudni kifizetni.

A város független polgármestere, Ormai István azt nyilatkozta, a hogy az intézményeik rezsije drasztikusan megemelkedett. A gáz éves szinten eddig 99 millióba került, a jelenlegi árakon viszont

365 millió lesz.

Ormai elmondta a Népszavának, a fűtési szezonra bezárják a múzeumot, a művészeti galériát, a klubházat, az edzőtermet és az ifjúsági klubot. A könyvtár csak heti egy nap lesz nyitva.

Azokban az intézményekben, amiket nem zárnak be, ott csak 20 fok lesz, kivéve a sportcsarnokot: ott mindössze 15 fokot fog mutatni a hőmérő.

(via nepszava.hu)

 

Valódi Hírek