Kiakadt az ismert virológus: Vírustagadókhoz hasonlította a kormányt, miután kirúgták az OMSZ vezetőit

Találó hasonlat.

Hétfőn Palkovics László indoklás nélkül menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét is, miután a szombat estére jósolt viharok nem érkeztek meg.

Az OMSZ vezetőinek kirúgása miatt kemény hangú közleményben tiltakozott a szervezet számos vezetője az OMSZ hivatalos Facebook-oldalán.

Szintén megszólalt az OMSZ elleni támadásról Kemenesi Gábor biológus, víruskutató, aki a koronavírus-járvány idején az egyik legtöbbet szereplő szakértő megszólaló volt a magyar médiában. Kemenesi Twitteren írt arról, hogy

„a mindenkori politika magára hagyta az értelmet és a suttyóságra épített, itt sosem volt cél értelmes társadalmat építeni, a rettegő/gyűlölködő/függő könnyebb játszótér a politikusnak. Ennek kedvez a mostani OMSZ ügy is, akik nem értik mi az a 80% valószínűség most ünnepelnek.”

Mint fogalmazott, az OMSZ vezetőinek kirúgása a szakmaiság és tudomány elleni támadás is, amelynek a spektruma jóval túlmutat a mostani ügyön. Példaként említette a vakcinák esetét, ahol szintén valószínűségeket kellene felfognia a társadalomnak.

„Valószínűségeket kellett volna felfogni, de sosem láthattunk ilyet, a vakcináknál is a politikában, bevált’ karakterre építést választották. MB arcát nézhettük számok, tudományos adatok közlése nélkül, azt sem az értelemre építették. Ezek mind olyan momentumok és eljárások amik hosszú távon is lejtmenetre és a haszonleső politika számára kiszolgáltatottá, a populizmusra fogékonnyá teszik a társadalmat. Közben nem meglepő, hogy virágoznak a

vírustagadó, konteó – és hátterhatalomhívő

mozgalmak. Értelmiségiként és értelmes emberként igazi szenvedés ezt megélni, ugyanakkor nagyon nagy a felelősség is, hogy ez mihamarabb változzon. Szerintem a legfontosabb, hogy nem szabad csendben maradni, ki kell mondani ha valami rossz. Az OMSZ kirúgási ügy rossz, nagyon rossz.”

(via 444.hu)

Valódi Hírek