DK: Nincs vége, ősszel újabb brutális drágulás várható a boltokban (+videó)

Mi lesz itt?

Nem kell ahhoz sem jósnak, sem szakértőnek, sem bérrettegőnek lenni, hogy az ember tudja, elérkeztünk a sötét orbáni korszak egyik legmélyebb bugyrába — közölte Barkóczi Balázs, a DK szóvivője csütörtökön.

Barkóczi kifejtette: mára odáig jutottunk, hogy a családi, baráti, munkahelyi beszélgetések semmi másról nem szólnak, csak arról, hogy mennyire felmentek az árak, hogy megdrágult minden, hogy már hónap közepére sakkozni kell a bevásárlólistával, hogy egyre több dologról kénytelenek lemondani a családok.

Barkóczi Balázs elmondta azt is, hogy a fideszes holdudvaron kívül, mindenki szembesülhetett már azzal a szituációval, hogy nemet kell mondania, akár saját magának, akár a gyermekének is a boltban „akár egy túrórudira is”, hiszen már nem fér bele a keretbe.

A politikus szerint

a helyzet egyre csak romlani fog, hiszen a szakértők szerint is még messze nem értük el a mélypontot.

„A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjeként szeretnék figyelmeztetni mindenkit arra, hogy amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is.

A törvénytelen kormány és a zsarnoki miniszterelnök szabadította ránk az orbáni megszorításokat, adóemeléseket, inflációt és rezsiemelést, mert az ő tolvaj tempójukat velünk fizettetik meg”

— fogalmazott a politikus, hozzátéve,

„így működik a Fidesz, több mint egy évtizede megy az ipari méretű lopás, az egymás közötti osztogatás, és a végén a magyar családok járnak rosszul”.

A politikus kiemelte: azok a családok, akik bíztak benne, hogy a 21. században Európában békében, nyugalomban, demokráciában, kiszámíthatóan élhetnek, mindettől búcsúzhatnak, mert Orbánék ezt zúzták most szét. Hozzátette: ahhoz, hogy valaki fűtsön, vagy a családját etesse, az messze van a felhőtlen élettől.

A háborúval kapcsolatban arra is rámutatott, hogy nettó hazugság, hogy kizárólag ez okozná Magyarországon a drágulást. Emlékeztetett arra is, hogy 2021-ben például az OECD 38 tagországa közül, már Magyarországon volt a harmadik legmagasabb az infláció mértéke. Hozzátette, márpedig 2021-ben még nem volt háború, ezt még Németh Szilárd sem próbálhatja beadni a magyaroknak.

Kiemelte: júliusban évtizedek óta nem látott inflációt mértek Magyarországon, az élelmiszerek esetében 30 százalékos drágulás következett be.

Videó:

.

Valódi Hírek