Nem a valódi problémát oldja meg: Reagáltak a mentősök az új biciklis egység bevezétésre

A fejük felett döntöttek.

A kerékpáros egység bevezetését jelenleg elhamarkodott és szakmailag megalapozatlan döntésnek tartjuk

– írja közleményében a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ), miután kiderült, hogy biciklis mentősöket vetne be Budapesten az OMSZ.

A MOMSZ szerint az egyik probléma, hogy ismételten elmaradt az érdekképviselettel történő konzultáció, a másik pedig, hogy a Közép-magyarországi régió, és azon belül a főváros az egyik legleterheltebb terület.

„A mentés biztonságának érdekében az ország minden részéből egységeket kell felvezényelni már évek óta, és a vidéki irányító csoportok tucatszám fogadják a KMR-ből érkező hívások a humánerőforrás elégtelensége, és az ebből fakadó kapacitásbeli nehézségek miatt. A dolgozók

túlterheltek.

A problémát elsődlegesen a munkaerő és a megnövekedett feladatszám közti aránytalanság okozza.”

Szerintük a kerékpáros mentőegységek mostani bevezetése nem tudja orvosolni ezen gondokat, mert a mentődolgozói létszám és az ellátandó feladatok száma adott, egy új típusú mentőegység bevezetése ezen nem változtat. A MOMSZ szerint inkább megfelelő szintű

bérrendezésre

van szükség.

Közleményükben úgy fogalmaznak, hogy egy biciklis mentős egység esetleg rendezvényeken, nagy látogatottságú eseményeken lehet indokolt, vagy kiemelt forgalmú helyeken, turista és idegenforgalmi központok közelében, szezonális jelleggel.

Szerintük „a mentés tekintetében jelentős terhelést csökkentő hatás nem várható”, ezért a kerékpáros egység bevezetését jelenleg elhamarkodott és szakmailag megalapozatlan döntésnek tartják.

(via 444.hu)

Valódi Hírek