Közel az összeomlás: A hétvégén több benzinkúton is elfogyott az üzemanyag, áll a sor és nem lehet tankolni 

Miközben a kormány szerint minden rendben van.

Rendszeresen volt üzemanyaghiány az elmúlt napokban több balatoni benzinkúton – ezt tapasztalták az RTL Híradónak nyilatkozó autósok.

„Itt a múltkor a badacsonyi MOL-kúton olyan este 7-8 óra fele munka után megálltam tankolni és már

nem igazán volt dízel üzemanyag.

Tovább mentem Edericsre és ott még éppen tudtam tankolni, de az utánam következő autók már nem jutottak üzemanyaghoz és kígyózó sorok álltak még így is”

– meséli egy autós.

Volt, aki nemcsak hiányt, de korlátozásokat is tapasztalt.

„Szerettem volna én is tankolni a múltkor üzemanyagot, dízelt, de Tapolcán nem sikerült egyik MOL kúton sem. Aztán szerencsére a Shellnél még valamennyit lehetett kapni, de csak 10 litert lehetett egy kútoszlopról tankolni. Utána átjöttünk Badacsonyba, itt egyáltalán nem volt, majd délután hál’ Istennek pótolták”

– idézi fel egy másik tankoló.

Pár napos hír, hogy a MOL új szabályozása szerint mindenki csak naponta egyszer tankolhat. A holtankoljak.hu adatai szerint a nyaralóhelyeken általános a készlethiány.

„Az, hogy a frekventált helyeken, például a Velencei-tónál, a Balatonnál vagy a Tisza-tó környékén most fokozódik a kereslet és ezzel gyorsabb ütemben fogy el a benzinkutak készlete, az teljesen általános jelenség”

– mondta Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Bujdos Eszter szerint a helyzeten egyelőre csak a kormány által felszabadított stratégiai készletekkel lehet enyhíteni. Az RTL megkeresésére a Technológiai és Ipari Minisztérium azt közölte, hogy a kormány nem határoz meg országon belüli földrajzi elosztást a felszabadított készletek felhasználása tekintetében.

Szerintük Magyarország üzemanyagellátása

stabil

és a készletek állása alapján döntenek majd az árstopok esetleges további módosításáról.

 

Valódi Hírek