Haladéktalanul szabályozzák a feltöltős villanyórák árszabását! — követeli a DK (+videó)

A DK szerint olyan országvezetésre lenne szükség, ami nem az oligarchák pártján áll, hanem az embereket képviseli.

Az Orbán-kormány 12 éves uralkodása alatt, egy tapasztalatot egészen biztosan leszűrhetünk velük kapcsolatban: a szegényeket, elesetteket, rászorulókat semmibe veszik, még mélyebbre taszítják, míg a saját oligarcháikat tömik pénzzel — jelentette ki Varju László, a Demokratikus Koalíció gazdaságpolitikusa csütörtökön.

Hozzátette: a tavasz óta elszabadult orbáni megszorítások, adóemelések, infláció, és újabban a rezsiemelés, szintén nem szól másról.

„Ma Magyarországon, több ezer háztartás rendelkezik, úgynevezett feltöltős villanyórával. Ezt a rendszert évekkel ezelőtt, azért vezették be hazánkban, hogy a hátrányos helyzetű mélyszegénységben élő családok se halmozzanak fel akaratunkon kívül, akár 100 ezres tartozást. Így amikor, amennyivel tudják, feltöltik a villanyórát, amivel jól takarékoskodva, nem maradnak áram nélkül”

— fejtette ki a politikus, hozzátéve, a rezsiemelés azonban őket sem kíméli, pedig éppenséggel jellemzően, nem nagyfogyasztókról beszélünk, mégis másokkal ellentétben, a legkiszolgáltatottabbakkal az első kWh-tól

a piaci árat fizettetik meg.

„A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány és az MVM ne a legnehezebb sorsú embereken nyerészkedjen, haladéktalanul szabályozzák a feltöltős órák árszabását! A világ szégyene, hogy újra és újra a legszegényebbeket büntetik, velük fizettetik meg a törvénytelen kormány alkalmatlanságának árát”

— hangsúlyozta Varju László.

Közölte: elég volt az embertelenségből, elég volt a törvénytelen kormányból, az orbáni megszorításból, az adóemelésekből, az inflációból és a rezsiemelésből.

A politikus elmondta, a DK továbbra is az áfa- és az adócsökkentést követeli és olyan vezetést az országnak, akik nem az oligarcháik pártján állnak, hanem az emberek képviselik. Orbánék pedig soha nem lesznek ilyenek — tette hozzá.

Varju László konkrét példával is szemléltette, hogy mit jelent a rezsiemelés a feltöltős villanyórák esetében:

A politikus elmondta, hogy egy felhasználó arról számolt be, hogy

eddig 3000 forintért, 82 kW áramot kapott, augusztus 1-jén pedig 3000 forintért, már csak 42 kW jár.

„Nem kell matematikusnak lenni ahhoz, hogy mennyivel kevesebb áramot kapnak ugyanazért a pénzért”

— mondta Varju, majd hangsúlyozta, ők nem nagyfogyasztók és nem luxusberendezéseket működtetnek otthon. Olyan családokról, idős emberekről beszélünk, akik szegény körülmények között próbálnak minimális fogyasztással kijönni hónapról-hónapra — tette hozzá.

„Mi lesz ezekkel a családokkal?! Mi lesz ezekkel a gyerekekkel, akik sötétben írnak majd otthon házi feladatot?!”

— tette fel kérdéseit Varju László, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy közeledik a tél és a nappalok pedig egyre rövidülnek majd.

„Orbánék ezeket az embereket, ezeket a problémákat, meg sem látják, pedig ideje véget vetni az aljasságnak”

— mondta a politikus.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek