Ideje megnyomni a vészcsengőt, nem lesz termés Magyarországon, komoly veszélybe kerül az élelmiszerellátás

A kormányzat nem tesz érdemi lépéseket.

Nagyjából egymillió hektár termőföld száradt ki Magyarországon, ami a hazai termőföldek húsz százaléka — hívta fel a figyelmet Benedek Szilveszter, a Demokratikus Koalíció agrárkabinetének vezetője.

Hozzátette: mindeközben az Agrárminisztérium rendszerint nem hajlandó tudomást venni a problémáról, a gazdálkodókra helyezve a mezőgazdasági- és klímakatasztrófa megoldásának problémáját. A pár napja bejelentett intézkedéscsomag csak csepp a tengerben,

érdemi intézkedésekre nem futja a kormánynak.

„A Demokratikus Koalíció követeli, hogy haladéktalanul dolgozzák ki a megfelelő stratégiát a katasztrófahelyzet megoldására. Ha az elmúlt években stadionok helyett víztározókat építenek, ha nem a saját oligarcháik között osztják szét az uniós támogatásokat, hanem valóban a mezőgazdaságot fejlesztik belőle, és ha hajlandóak lettek volna érdemben foglalkozni a klímaválság fenyegetésével, akkor most nem itt tartanánk. De Orbánéknak köszönhetően szembe kell néznünk az aszállyal, a klímaváltozással, az élelmiszerhiánnyal, és csak egyre nehezebb lesz a helyzetünk”

— hangsúlyozta Benedek Szilveszter.

(dkp.hu)

Valódi Hírek