Most érkezett: Súlyos hibát találtak a könyvelők a ma megjelent üzemanyagár-rendeletben

Máris ellentmondást találtak a könyvelők.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete szerint az üzembentartói szó ütközik a kormányzati közlésekben szereplő „magántulajdonú” kifejezéssel.

A szombaton bejelentett üzemanyagárral kapcsolatos közlések és a kormányrendelet szövege súlyos ellentmondásban áll — írja a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye.

Kiemelik: az ellentmondás a kormányrendeleten belül is fennáll. A problémát szerintük az „üzembentartó” kifejezés okozza, amit a kormányinfón élőszóban és az azt követő Facebook-bejegyzésekben is magántulajdonú gépjárműként magyaráztak.

Közleményükben hozzáteszik, hogy valójában a rendeletben sem az szerepel, hogy magánszemély üzembentartó esetén jár a 480 forintos üzemanyagár. A rendeletben „nem magánszemély által üzemeltetett” fordulat szerepel, ez azonban egy köznapi kifejezés, elég sok mindent lehet érteni alatta.

A rendeletet tovább olvasva azt láthatjuk, hogy az üzemanyag töltő állomás üzemeltetője a gépjármű üzembentartóját ellenőrizheti.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy

a forgalmin lévő vonalkód megtekintése, lemásolása, beolvasása egyáltalán nem szerepel az ellenőrzési jogosultságok között.

Ezért az egyesület szerint haladéktalanul tisztázni kell, hogy melyik jármű esetében áll fenn továbbra is a 480 forintos üzemanyagár.

(MKOE/Facebook / magyarnarancs.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/07/30/rendkivuli-megszunik-a-hatosagi-benzinar

Valódi Hírek