FRISS: Deutsch Tamás felkapta a vizet és haragjában nekirontott egy liberális EP-képviselőnek

A kormánypárti EP-vezér „rasszistának” nevezte a belga politikust.

Levelet írt Guy Verhofstadt liberális EP-képviselőnek Deutsch Tamás, a kormányzó párt EP-vezére. Deutsch levelét Facebook-oldalán tette közzé, melyben nehezményezte, hogy a belga politikus kritizálni merte Magyarországot és annak miniszterelnökét a közelmúlt eseményei miatt.

A Fidesz verbális verőembere többek között írásában megállapította, hogy: „Ön és elvtársai által immár több mint egy évtizede folytatott hazug és hisztérikus Magyarország-ellenesség ugyanolyan intoleráns, gyűlöletkeltő és rasszista narratíva, mint az antiszemitizmus új formájaként azonosított Izrael-ellenesség”.

Deutsch „egészen elképesztőnek és a tisztségéhez méltatlannak” tekintette, hogy „egy olyan időszakban, amikor Európát soha nem látott mértékű és súlyú kihívások érik, és

„amikor az Európai Unió egységének megőrzése mindennél fontosabb lenne,

európai parlamenti tagságát Ön az egyik tagállammal szembeni rasszista hangulatkeltésre használja.

„Tisztelt Képviselőtársam!

Megdöbbenve olvastam Roberta Metsola elnök asszonynak címzett levelét, amelyben Ön újabb rágalmakkal illeti Magyarországot és annak miniszterelnökét.

Meg kell állapítsam, hogy az Ön és elvtársai által immár több mint egy évtizede folytatott hazug és hisztérikus Magyarország-ellenesség ugyanolyan intoleráns, gyűlöletkeltő és rasszista narratíva, mint az antiszemitizmus új formájaként azonosított Izrael-ellenesség.

Az Ön által megfogalmazott durván rágalmazó és indulatos Magyarország elleni támadások valójában magyarellenes rasszista megnyilatkozások, amelyek támadást jelentenek a közös európai értékek ellen és a XX. századi európai történelem legsötétebb időszakát idézik.

Egészen elképesztő és a tisztségéhez méltatlan, hogy egy olyan időszakban, amikor Európát soha nem látott mértékű és súlyú kihívások érik, és amikor az Európai Unió egységének megőrzése mindennél fontosabb lenne, európai parlamenti tagságát Ön az egyik tagállammal szembeni rasszista hangulatkeltésre használja.

Üdvözlettel:

Deutsch Tamás

a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője”

— fogalmazott Deutsch Tamás.

(Deutsch Tamás/Facebook)

Valódi Hírek