DK: Egy társadalmi katasztrófa felé tartunk, Orbán pedig a szemünkbe hazudja, hogy minden a legnagyobb rendben van (+videó)

Orbán kormányprogramja mára a rezsinövelés lett.

Évek óta beszélünk arról, hogy Orbán Viktor és a Fidesz egy alternatív valóságban él és ez ma nyilvánvalóbb, mint eddig bármikor — hangsúlyozta Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs reagált Orbán azon kijelentésére, miszerint

„bonyolult idők jönnek, de egy biztos, a rezsicsökkentés marad!”.

Mondja ezt azok után, hogy augusztus 1-jétől az áram árát kétszeresére, a gáz árát pedig hétszeresére emelte, ezzel elviselhetetlen terhet zúdítva a magyar családok jelentős részére — mutatott rá a politikus.

„Ma már mindenki pontosan tudja az országban, hogy a rezsicsökkentésnek vége, 2022 a rezsiemelés éve, de Orbán még mindig tagadja a nyilvánvalót”

— jelentette ki Barkóczi Balázs. Hozzátette: a Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor végleg elveszítette a kapcsolatát a valósággal. A politikus emlékeztetett, Orbán rengeteg hazugságot ígért a választások előtt az országnak, majd a választások után „brutális megszorítócsomagot vetett ki”.

  • „Adókat emelt,
  • egymás után jelentette be a húsba vágó megszorításokat,
  • eltörölte a katás adózást
  • és rezsiemelésbe kezdett,
  • az áram árát megduplázta,
  • a gáz árát pedig a hétszeresére emelte”

— sorolta a képviselő, majd hozzátette: Orbán most épp úgy hazudik a szemünkbe mint, ahogy a választás előtt és így fog hazudni akkor is, amikor megérkeznek az első több tízezres villanyszámlák és százezres gázszámlák is.

„Ne hagyjuk magunkat átverni, a rezsicsökkentésnek vége, Orbán Viktor kormányprogramját ma már rezsiemelésnek hívják”

— hangsúlyozta, majd rámutatott, mindennek súlyos következményei lesznek a magyar társadalomra nézve. A politikus elmondta, lesznek olyan családok akik télen a saját lakásukban is téli kabátban fognak aludni, mert nem tudják majd fizetni a gázszámláikat. Lesznek olyan nyugdíjasok, akik egy végigdolgozott élet után, a nulla fokos fűtetlen otthonaikban próbálják majd átvészelni a telet.

„Egy fájdalmas megélhetési válság, egy társadalmi katasztrófa felé tartunk, a magyar miniszterelnök pedig a szemünkbe hazudja, hogy minden a legnagyobb rendben van”

— figyelmeztetett Barkóczi Balázs.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek