Egy fideszes polgármester inkább saját pénzből rendezi meg a tűzijátékot, csak ne kelljen lemondania azt

Így a kormánynak is kedvez, meg az elégedetlenkedő lakóknak is.

„Hajrá Kistarcsa!”

– írta a város fideszes polgármestere, Juhász István szerda este a Facebookon, amikor bejelentette, hogy mi lesz idén az augusztus 20-ára tervezett kistarcsai tűzijáték sorsa. Az erre szánt összeget most inkább tűzifára költik, de így is lesz tűzijáték, amit a polgármester

fizetéséből

fognak finanszírozni.

Miközben Budapesten Európa legnagyobb tűzijátékával és négynapos programmal készül a kormány az államalapítás ünnepére (amelynek a pontos árát tíz évig titkolják), vidéki városok sorra mondják le az augusztus 20-i tűzijátékot.

Kistarcsán is felmerült, hogy ilyen válságos időkben lehetne talán jobb helye is annak az összegnek, amit eredetileg az augusztus 20-ai tűzijátékra terveztek elkölteni. A Kistarcsai Lakók Fóruma nevű, zárt Facebook-csoportban nem hivatalos szavazást is tartottak, ahol elég egyértelmű többségben voltak azok, akik nem kértek az ünnepi tűzijátékból.

„Jelentem, elfogadtam a döntést, így is lesz!”

– közölte a kistarcsai polgármester a hivatalos facebook-oldalán. Majd azonnal hozzá is tette, jóhírként, hogy a tűzijáték így sem marad el. Ugyan a kistarcsai költségvetésben a tűzijátékra szánt összegből, 440 ezer forintból idén inkább tűzifát vesznek, amit „a legrászorulóbb idős emberek” között osztanak majd ki, a tűzijátékot pedig a polgármester augusztusi fizetésének egy részéből fogják finanszírozni.

Juhász a posztjában a döntését azzal indokolta, hogy „a nyugati, meggondolatlan szankciók miatt kialakult energia vészhelyzet problémákat okozhat a télen.” Azt pedig, hogy miért lesz mégis tűzijáték, azzal magyarázta, hogy „a családok, idősek, fiatalok együtt ünnepelhessenek”, hogy augusztus 20. egy felhőtlen nap legyen.

(via Telex.hu)

Valódi Hírek