Mi történt? Annyira rettegnek Orbánék a csődtől, hogy Varga Judit megdicsérte Brüsszelt

Nagy lehet a baj.

Magyarország egyre biztosabb abban, hogy az orosz függésről és a korrupció elleni küzdelemről tett ígéretei lehetővé teszik, hogy megállapodást kössön Brüsszellel, ami lehetővé tenné a több milliárd eurós helyreállítási forrás megérkezését – szemlézte hétfőn a Financial Times cikkét az Azonnali.

A lapnak Varga Judit adott interjút, aki szokatlanul optimistán nyilatkozott az unióval folytatott tárgyalásokról. Úgy véli, konstruktívvá váltak az egyeztetések az Európai Bizottsággal, amióta a magyar kormány engedményeket tett az igazságszolgáltatás, a törvényalkotás, a közbeszerzési pályázatok és az energiaszektor reformjával kapcsolatban.

„A megbeszélések magasabb szintre kerültek.

Ez az okunk az optimizmusra,

hogy végre beszélhetünk azokról a feltételekről, amelyeket teljesítenünk kell”

— fogalmazott, hozzátéve, hogy korábban a kampány akadályozta, hogy haladjanak a tárgyalások, de szerinte most sem a kormány álláspontja változott, csupán más lett a hangulat.

Közölte, hogy már a tervezett jogszabályok szövegeit is elküldték Brüsszelnek.

Varga elmondta a lapnak, hogy a magyar kormány ígéretei közt szerepel a karbonmentesség elősegítése is, hogy így függetlenedjen az ország az orosz gáztól.

Varga Judit hétfőn Facebook-oldalára is kitett egy meglepően derűlátó posztot:

Egyre közelebb kerülünk a megállapodáshoz a Bizottsággal. Bizakodóak vagyunk, mert végre nem a problémákról, hanem a megoldásokról beszélünk. Maradunk az őszinte és egyenes szakmai párbeszéd hívei! 🇭🇺✌🏻

Közzétette: Varga Judit2022. július 17., vasárnap

 

Valódi Hírek