“Hogy a jó büdös francba gondolják?” — Ezrek osztják egy fiatal lány kiakadását a brutális rezsinövelésre és a KATA kinyírására

Mindannyiunk helyett beszél.

Új bejegyzéssel jelentkezett Facebook-oldalán Mészáros Luca, aki annak idején „kávéfőzős Lucaként” robbant be a magyar közéletbe szókimondó és lényeglátó posztjaival.

Az elmúlt egy hét sorozatban bejelentett kormányzati megszorításaival kapcsolatban Luca a következőket írta:

Sokan kérték, hogy nyilvánuljak már meg az elmúlt napok eseményeiről, de bevallom őszintén, hogy az, ami most van, az konkrétan a no comment szekció.

Komolyan mondom nem tudok mit mondani, mert erre már

nem is lehet.

Kérdezni azonban azért kérdeznék valamit, mert van egy dolog, ami úgy igazán baromira érdekelne, de őszintén rohadtul nagyon. A kérdésem pedig nem más, minthogy: ezt az egészet amúgy, hogy a jó büdös francba gondolják? De komolyan kérdezném, hogy mégis, hogyan?

Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy miközben több százezer ember próbál levegőért kapkodni a pánik közepette azért, mert a megélhetésüket egy tollvonással cseszték szét, ők pofátlan módon 650 ezer forinttal emelik meg a miniszterek bérét, szinte azonnal az után, hogy bejelentették a kata eltörlését?

Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy Európa harmadik legszarabbul kereső népének több, mint a fele ki tudja majd fizetni az olyan gáz és villanyárakat, melyeket például a németek is fizetnek, csakhogy

ötszörös bérből?

Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy azok, akik eddig is darabonként adták el a veséjüket a hitelük vagy albérletük kifizetéséért, majd könnyen összerittyentik a plusz tízezreket azért, mert a kormány az eddigi adónkat az áloméletük kialakítására költötte, és ezért a kisemberek rezsijének emelésével és sokak megélhetésének kisemmizésével akarják a felfoghatatlan mennyiségű államháztartási hiányt megoldani?

Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy a miniszterelnök úr fizetésének precíz megduplázására nagyobb gondot fordítanak, mint arra, hogy országunk fizetőeszköze kevesebbet ér, mint egy osztrák óvodás szétrágott cumija?

Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy milliós fizetésemelgetések után hihetetlen cinizmussal és közönnyel kísérve mondja ki az ország miniszterelnöke, hogy kemény idők jönnek, és mindenki adjon hálát a munkahelyéért, mindezt pedig úgy teszi, hogy ő és a kormánya volt képtelen 12 év alatt egy olyan stabil élet, – és anyagi helyzetet teremteni az országban, melyben nem kellene senkinek rettegnie attól, hogy

hogyan fog egyáltalán megélni?

Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy maradni fog ebben az országban egyáltalán valaki, aki szívesen dolgozna olyan órabérért, amennyibe egy kiló csirke kerül?

És mégis, hogy a jó büdös francba gondolják, hogy a magyaroknak van még pénzük minderre azután, hogy 12 éve szemrebbenés és szégyenérzet nélkül lopják el tőlük ott, ahol csak tudják?

Az utolsó kérdésem pedig az lenne mindenkihez:

Tudjátok, hogy miért létezik a szegénység? Nem azért, mert ne lenne pénz ételt adni minden egyes szegény embernek, hanem azért, mert nincs az a pénz, ami ki tudja elégíteni a gazdag embereket.

Amikor a pár százezer forintos keresetetekből számolgatjátok a havi átlagfogyasztást úgy, hogy közben ők a havi milliós fizetésükkel azt sem tudják, hol van a villanyóra, majd gondolkodjatok el ezen.

Sokan kérték, hogy nyilvánuljak már meg az elmúlt napok eseményeiről, de bevallom őszintén, hogy az, ami most van, az…

Közzétette: Luca féle2022. július 17., vasárnap

 

Valódi Hírek