Közgazdász: Akár évi 1 milliós többletköltséget is okozhat Orbánék rezsinövelése

A magyar családokat nyomorítja meg a családbarát Orbán-kormány.

Sokan igazságtalannak tartják, hogy a rezsicsökkentés lakossági szűkítése nem vonatkozik a távhőt használókra, miközben a villannyal fűtő háztartások rezsiköltsége drasztikusan emelkedhet — figyelmeztetett az ATV Híradójának nyilatkozó közgazdász, aki szerint ezeknek a háztartásoknak éves szinten 1 millió forint többletköltségük is keletkezhet.

Varga László közgazdász szerint

éves szinten a növekedés el fogja érni az egymillió forintot,

azaz ennyivel kell többet fizetniük az áramért azoknak a háztartásoknak, amelyek villannyal fűtik az otthonukat, és így az átlagnál jóval többet fogyasztanak.

A távfűtéssel rendelkező otthonokban azonban semmi sem változik, ott többletfogyasztás esetén sem kell többet fizetni a téli melegért. Ezeket a lakásokat ugyanis nem érinti a rezsicsökkentés szabályaiban bevezetett változás.

„Úgy érzem, ennek a természetes oka az, hogy egy átlagos lakás mostani hőfelhasználása is csak a limitált gázmennyiség felével-kétharmadával egyezik meg. Még ha vonatkozna rá, akkor sem éri el a limitet”

— fogalmazott az ATV-nek Vida János, a Pétáv Pécs igazgatója.

Sokan ennek ellenére is igazságtalannak tartják az új rendszert. Egy nógrádi asszony például azt állítja, még nem tudja, hogy fogja kifizetni a nyugdíjából a durván megnövekedett villanyszámlát. Úgy érzi,

a kormány jelenlegi intézkedései és a választások előtt tett ígéretei szöges ellentétben állnak egymással.

Videó:

(atv.hu)

Valódi Hírek