Fenyegetőzve üzent Putyin a nyugati országoknak: „Komolyan még el sem kezdtük!”

Közölte, hogy nem lehet megállítani a folyamatot.

„Manapság azt halljuk, hogy le akarnak győzni bennünket a harctéren. Mi mást mondhatnék, próbálják meg! De mindenkinek tudnia kell, hogy komolyan még el sem kezdtük” – jelentette ki Vlagyimir Putyin az orosz Duma frakcióvezetőivel folytatott tárgyalásán

Hozzátette, hogy a háborúért a

„kollektív Nyugat a felelős”,

méghozzá

„a 2014-es, alkotmányos rendet felforgató fegyveres ukrajnai hatalomátvétel megszervezésével és támogatásával, később pedig a donbaszi emberek ellen elkövetett népirtás jóváhagyásával és mentegetésével”.

A béketárgyalásokkal kapcsolatban elmondta, hogy Oroszország nem zárkózik el tőlük, de

„a Nyugatnak is meg kell értenie, hogy minél tovább húzódik ez a helyzet, annál nehezebb lesz neki megállapodásra jutnia velünk”.

Arról is beszélt, hogy a szankcióknak nem sikerült megtörnie és demoralizálnia az orosz társadalmat, és szerinte a Nyugat már a „különleges katonai művelet” megindításával vesztett, mivel ez volt az első lépése egy multipoláris világrend kialakításának.

„Meg kell érteni, hogy ezt a folyamatot már nem lehet feltartóztatni. A történelem menetét nem lehet megváltoztatni, és a kollektív Nyugat törekvése, hogy rákényszerítse mindenkire saját világrendjét,

kudarcra van ítélve”

— mondta az orosz elnök.

(via Mfor)

Valódi Hírek