Érdekes kéréssel fordult a kormányhoz az Átrium — Ezrek osztják a bejegyzést

Egyvalamit kértek, de lennének még javaslataik.

Mint már beszámoltunk róla, napokig úgy festett, hogy az idén tízéves Átrium színház bezárni kényszerül, ugyanis a TAO-rendszer megszüntetése utáni átláthatatlan kulturális támogatási rendszerből kimaradt a teátrum.

A hírre összefogtak a nézők, és napok alatt tízmilliókat dobtak össze a színháznak, majd a Fővárosi Önkormányzat bejelentette, hogy mentőöv-programot hoz létre az állami támogatás elmaradása miatt az ellehetetlenülés veszélyével szembesülő budapesti független és magánszínházi műhelyeknek.

Az Átrium Facebook-oldalán csütörtökön megjelent egy bejegyzés, ami

péntek reggelre már több mint 5700 megosztásnál járt.

A teátrum ebben azt kéri a kormánytól, hogy az augusztus 20-ra tervezett tűzijáték 32 percéből 1 perc árát fordítsák a független színházakra, így azk megmenekülhetnének a bezárástól.

A bejegyzést változtatás nélkül idézzük:

Tisztelt Kormányinfó!

Örömmel olvastuk, hogy augusztus 20-án Európa legnagyobb tűzijátékát rendezik, ami 32 perces lesz. Azt szeretnénk kérdezni, hogy nem lehetne csak 31 perces? És a különbözetből megmaradhatna a KV Társulat, a Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület, a Nézőművészeti Kft., a Láthatáron Csoport, a SzínMűHely Alapítvány, a MU Színház, a SÍN Arts and Culture Center, a THEALTER, a Veres 1 Színház, a Gólem Színház, a MáSzínház, RÉV Színház, a Füge Produkció, a Káva – Szerintem is ez a részvétel kora, a Proton Theatre, a Pintér Béla és Társulata, a Centrál Színház és esetleg az Átrium is, és még maradna is belőle, amit arra költenének, amire akarnak.
Ezt szeretnénk kérdezni.

(A további 31 percre is lenne javaslatunk, de nem akarunk túlnyúlni a takarónkon.)

Köszönjük a figyelmet!

(UTÓLAGOS KIEGÉSZÍTÉS: A lista nyivánvalóan nem teljes, csak azokat tüntettük fel, akikről tudunk, az elmúlt időben olvastunk stb., mi nem érdekvédelmi szervezet vagyunk, amelyiknek ezt számon kell tartani, hanem színház, és csak egy kérdésünk volt.)

A színház azt is közölte Facebook-oldalán, hogy eddig több mint negyvenmillió forintot adományoztak kérés nélkül a színház nézői, és ebben még nincs benne az az összeg, amellyel negyven kávézó támogatta a csütörtöki bevételével az Átriumot.

„Noha jelenleg nincs meg rá a biztos fedezet, bízva az elért eredményben, a ti támogatásotokban és ennek erejében,

meg fogjuk hirdetni az Átrium tizedik évadát”

— írták.

(kiemelt kép: Szinhaz.Online)

Valódi Hírek