A Fidesz végre megtalálta a felelősöket, akik miatt keveset keresnek a tanárok

Megáll az ész.

Szerdán a Fidesz is megszólalt a pedagógusok béremelésével kapcsolatban, méghozzá egy közlemény formájában. A cím az, hogy „A baloldal a pedagógusokkal fizettetné meg a háború árát”, az érv pedig úgy szól, hogy

a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok

elvettek egyhavi fizetést a pedagógusoktól, állandó létbizonytalanságban tartották őket, erkölcsi és anyagi megbecsülésüket a nullával tették egyenlővé.

„A pedagógusok biztosan fognak kapni három egymást követő évben 10 százalékos béremelést. Viszont, ha a baloldalon múlna, már a pedagógusoknak is négyszeres lenne az áremelkedés, nem védené őket semmilyen árstop és rezsicsökkentés, mert azokat a baloldal eltörölné”

– áll a közleményben.

A helyzet nemcsak azért érdekes, mert a 12 éve kormányzó Fidesz mutogat vissza egy olyan nyolc éve kormányzó társaságra, aminek amúgy az LMP pont nem volt része, hanem azért, mert a pedagógusok rettenetesen alacsony fizetése miatt épp súlyos tanárhiány van Magyarországon.

Jelenleg egy főiskolai végzettségű pedagógus havi bruttó 182 700 forinttal vág neki a felnőtt életnek, az egyetemi végzettségűek pedig 203 000 forinttal, de még 42 év tapasztalattal és egyetemi végzettséggel is 416 500 forint volt a hazavihető fizetés a bértábla alapján.

Kapcsolódó:

Kinyílik a bicska: Elképesztően cinikusan reagált a köznevelési államtitkár a tanárok gondjaira

(via Azonnali)

Valódi Hírek