MOST ÉRKEZETT: Újra történelmi mélyponton a forint az euróhoz képest

Meg sem áll.

Kora reggel 401 forint volt egy euró ára, azonban amint megindult a kereskedés Európa tőzsdéin, nagy zuhanásba kezdett a forint. Délelőtt fél 10 után nem sokkal elérte a múlt hétfőn már történelmi mélypontot jelentő 404-es szintet, majd annál is tovább gyengült, a napi, és egyben új történelmi mélypont eddig

405,06.

Az előző mélypontján múlt hétfőn járt a forint, az után azonban a Magyar Nemzeti Bank váratlanul nagy kamatemelés mellett döntött, ez pedig annyira legalább elég volt, hogy néhány napra megnyugtassa a befektetőket, múlt szerdán egészen 393,5-ig erősödött vissza a forint.

A viszonylagos lendület azonban nem sokáig tartott ki, az előző hét péntek délutánján már 400-ra visszatért az árfolyam, azóta pedig tovább tartott a gyengülés, és egyelőre nincs jele annak, hogy tartósan megállhatna a rossz trend.

Ahogy azt elmúlt hetekben, úgy most is

sokkal rosszabbul

teljesít a magyar deviza Közép-Európa más pénzeihez képest: a cseh korona stagnál, a lengyel zloty egy kicsit gyengül csak az euróhoz képest.

A forint a dollárhoz képest is történelmi mélypontra került, már 390,2 forintot is kellett adni egy dollárért a délelőtt.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek