A pedofil-mentegető Fidesz orrára koppintottak a Böjte-botrány miatt (+videó)

Varju László nagyon-nagyon kiakadt.

Beszámoltunk róla, hogy múlt hét szerdán harminc év börtönre ítélte a csíkszeredai bíróság a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik volt alkalmazottját, aki az ügyészek szerint tíz éven keresztül, 2007 és 2017 között rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket Böjte Csaba-féle alapítvány két Hargita megyei otthonában.

(Az ügy felkavaró részleteiről >>EBBEN A CIKKÜNKBEN<< írtunk.)

A botrány hétfőn a Parlamentbe is eljutott, Varju László, a DK politikusa hozta szóba.

„A házelnök újabban büntet bennünket, mert van egy nagyon világos véleményünk arról, hogy mit gondolunk ennek a kormánynak a törvényességéről. Néha elveszi a szót, néha büntet, de ez nem zavarja.

Az nem zavarja, hogy gyermekrontókat bújtató, azokat fertőző pártjában ül. A Böjte Csaba vezette alapítvány ügyére gondolok!

Önök azt állítják, senkinek nem tűnt fel, csak 15 egykori bántalmazott állítja egyöntetűen, hogy az intézményben mindenki tudott a zaklatásról”

— mutatott rá, majd nyomatékosította: 36 szexuális bűncselekmény történt 15 kisfiú ellen, 10 éven át.

„Pár napja kiderült ez a gyalázat és önök már most a sajtót hibáztatják, mert önök szerint csak lejáratják Böjte Csabát, a gyermekzaklatási üggyel. Értik ugye?! Nem a bántalmazott, a szexuálisan kiszolgáltatott gyermekekért aggódnak, hanem a saját szövetségesüket, bajtársukat akarják megvédeni”

— hangsúlyozta, hozzátéve, ez már a sokadik olyan eset amikor „önök” felelősökből csinálnak áldozatokat, számos esetben kiskorú áldozatokat vesznek semmibe hátat fordítva mindennek, amit valaha a gyerekekről mondtak.

A politikus számos példát is említett, utalt például a titokban hazamenekített fideszes pedofil-diplomata Kaleta Gábor esetére, majd a Fidesz 17. kerületi polgármesterének esetére is emlékeztetett, amik a jéghegy csúcsaiként véletlenül kiderültek.

„És önök mégsem indítottak soha egyetlen átfogó vizsgálatot! Én nem tudom, hogy a Holdról mi látszik, de azt tudom, hogy önök az én szememben a gyermekrontók pártja!”

— jelentette ki Varju László.

A politikus kiemelte: ez olyan szintű erkölcsi feslettség és morális válság, amire nincs gyógyszer, se bocsánat. Hozzátette: aki szexuális ragadozóknak, pedofiloknak falaz és odadobja nekik a gyerekeket az egy morális Mariana-árok legalján ücsörög, ahonnan csak pokolba vezet az út, „már ha hisznek egyáltalán ilyesmiben”.

„Számít ehhez képest az, hogy önök láthatóan tehetetlenek az infláció ellen?!”

— tette fel drámai kérdését Varju László a parlamentben, azzal zárva felszólalását, hogy „bár ez lenne a legnagyobb baj önökkel”.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek