Leszakadt tető: A DK módosító indítványt nyújtott be, hogy biztosítanak hárommilliárd forintot a társasházak felújítására

Oláh Lajos már tavaly benyújtotta a javaslatot, akkor a Fidesz leszavazta.

Tragikus baleset történt hétfőn, a VI. kerületben, ahol egy társasház tetőszerkezete leomlott. A helyszínen többen is megsérültek, a lakókat ki kellett költöztetni ideiglenesen.

Ez az eset is rámutatott, hogy a főváros belső kerületeiben, így a VI-VII. kerületben is rengeteg rossz állapotú társasház van, amik sürgősen felújításra szorulnának.

Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselője már a tragédia előtt költségvetési módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlésben, hogy hárommilliárd forintot biztosítsanak a társasházak felújításának támogatására – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Hozzáteszik: a DK képviselője már a tavalyi évben is benyújtotta a javaslatot, ám akkor a Fidesz ezt leszavazta, remélik, idén felelősebb döntést hoznak majd.

„Azon túl ugyanis, hogy a régi építésű házakat biztonságossá kell tenni, fontos, hogy meg is szépüljenek és energiahatékonnyá is tegyék ezeket. Ennek épp itt az ideje, mert több ilyen tragédia nem történhet meg!”

– áll Oláh Lajos közleményében.

Valódi Hírek