Több mint 70 településen tartanak ma választást

Eddig a járvány miatt nem lehetett.

A Nemzeti Választási Iroda oldalának tanúsága szerint több mint 70 településen tartanak időközi önkormányzati választást. Azért kerül sor ennyi helyen a voksolásra, mert a 2020-ban kezdődött koronavírus-járvány miatt több mint másfél éven keresztül nem lehetett megrendezni ezeket.

Képviselőt választanak több kisebb és nagyobb településen is. A nagyobb városok közül a budapesti IV., V., VII., VIII. kerületben, illetve Szegeden, Egerben, Keszthelyen, Kőszegen, Nyíregyházán, Gyöngyösön is lehet egyéni képviselői poszton egy vagy több körzetben voksolni.

Polgármestert választanak többek között Keszthelyen, amelynek érdekessége, hogy mindössze egyetlen jelölt, az idén áprilisig egyéni országgyűlési képviselőként dolgozó Manninger Jenő indul. Figyelemreméltó, hogy

a politikus egészségügyi okokra hivatkozva nem indult újra

az áprilisi képviselő-választáson, azonban a több energiabefektetéssel járó polgármesteri pozícióra a 67 éves politikust jelölte elődje, — és egyben a képviselői poszton az utódja — Nagy Bálint helyére a Fidesz.

Korábban lehetett számítani ellenjelöltre, az egyetlen civil induló azonban még az ajánlóívek leadása előtt visszalépett. Értesüléseink szerint a hatalom egzisztenciális nyomásgyakorlása volt a visszalépés hátterében, ugyanis a képviselői munkában nem túl sokat jeleskedő Manninger szénája nem állt túl jól a lakosság körében.

Ma elegendő lesz egyetlen szavazat ahhoz, hogy polgármesterré váljon.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek